Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας γράφει και συμβουλεύει Το καλύτερο δώρο είναι η ίδια η ζωή

Το καλύτερο δώρο είναι η ίδια η ζωή

happy family
Πριν από μερικές μέρες βρέθηκα με ένα παλιό μου φίλο που είχα καιρό να δω. Αιτία ήταν μια μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του.  Για την ακρίβεια έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο και τον νίκησε. Τουλάχιστον για την ώρα…  Για πολλή ώρα μου εξιστορούσε την περιπέτειά του για το πόσο ταλαιπωρήθηκε και το τι ακριβώς πέρασε για σχεδόν τρία χρόνια. Στο τέλος της κουβέντας μας μου είπε πως θα πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις και πάλι γιατί, κάτι έδειχνε να μην πηγαίνει και τόσο καλά.

Αυτό που μου έμεινε πολύ έντονα από την κουβέντα μας είναι πως παρόλο που την πρώτη φορά είχε καταλάβει πως δεν έχει νόημα να ασχολείται με καταστάσεις που τελικά δεν είχαν και ιδιαίτερη αξία, περνώντας ο καιρός ξαναμπήκε στη ρουτίνα ξεχνώντας το πόσο σημαντικό είναι να είσαι καλά και να μην ασχολείσαι με μικρά και ανούσια πράγματα.

Τώρα λοιπόν, τη δεύτερη φορά που η υγεία του του χτύπησε πάλι το καμπανάκι κατάλαβε για μια ακόμη φορά πόσο εύκολα μπορεί να ξεχνάς αυτά που πέρασες και να μπαίνεις και πάλι στους ρυθμούς της ζωής που είναι γεμάτη άγχη, που τα περισσότερα δεν έχουν πραγματικά και τόσο μεγάλη αξία, σαν  αυτή που τους δίνουμε.

Είναι πολλές φορές που το έχω πει και εγώ στον εαυτό μου. Να μην δίνω τόση αξία σε πράγματα που με στεναχωρούν και στην ουσία μόλις περάσουν τα ξεχνώ και το μόνο που μου αφήνουν είναι κακή διάθεση και άσχημη ψυχολογία. Θα πρέπει ο καθένας μας να δημιουργήσει μέσα του αυτό το φίλτρο που θα ξεκαθαρίζει τα σημαντικά από τα ασήμαντα.  Πόσες και πόσες έρευνες δεν αποδεικνύουν το αυτονόητο. Το πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχική μας κατάσταση στη δημιουργία αλλά και την εξέλιξη πολλών ασθενειών.
Το ποιο όμορφο δώρο που έχουμε λάβει οι άνθρωποι είναι η ίδια η ζωή που οφείλουμε παρόλες τις δυσκολίες να τη ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε, δίνοντας αξία σε ό,τι πραγματικά έχει νόημα. Αυτό πρέπει να το μάθουμε και στα παιδιά μας από νωρίς. Να τους διδάξουμε όσο κλισέ και αν ακούγεται πως η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και αξίζει να τη ζουν με όλη τους τη δύναμη κρατώντας μόνο αυτά που χρειάζεται και αφαιρώντας τα περιττά που θα κάνουν τη ζωή τους πιο δύσκολη. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Η καθημερινότητα μας ωθεί συνεχώς σε λάθος μονοπάτια κάνοντάς μας να ξεχνάμε αυτό που όμως γνωρίζουμε πολύ καλά:

Πως η ζωή μας είναι μοναδική και πως όσο πιο αληθινά και χωρίς άγχος  τη ζούμε τόσο ποιο όμορφα θα μας ανταμείψει και αυτή.

krommydas-photo
ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.