Αρχική Νέα "Το Καπλάνι της Βιτρίνας" που όλοι αγαπήσαμε στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια!

"Το Καπλάνι της Βιτρίνας" που όλοι αγαπήσαμε στη σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια!

Σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου για την πολυαναμενόμενη παράσταση "Το Καπλάνι της Βιτρίνας" που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στο Θέατρο Βρετάνια. Το εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για πρώτη φορά στο θεατρικό σανίδι μετά από 52 ολόκληρα χρόνια από την έκδοση του ομώνυμου μυθιστορήματος. Μια δύσκολη και απαιτητική παραγωγή, όπως την χαρακτήρισε η σκηνοθέτις της παράστασης Ανδρομάχη Χρυσομάλη, που κατάφερε όμως να έρθει εις πέρας χάρη στην προσπάθεια που κατέβαλαν επί δυόμιση μήνες όλοι οι συντελεστές.

Η παρουσία της αγαπημένης Άλκης Ζέη πάνω στη σκηνή συγκίνησε όλο το θίασο και τους δημοσιογράφους που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση. Η εμπιστοσύνη που ένιωσε από την πρώτη στιγμή για την Ανδρομάχη Χρυσομάλη και η αγάπη που είδε στα μάτια της για το βιβλίο ήταν οι λόγοι που έκαναν τη συγγραφέα να συμφωνήσει χωρίς δεύτερη σκέψη για τη μεταφορά του μυθιστορήματος στη θεατρική σκηνή.

Ένα μυθιστόρημα που η ίδια η δημιουργός του δεν φανταζόταν ότι θα είχε την πορεία που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα. Μία επιθυμία να καταγράψει απλώς τις αναμνήσεις της ως παιδί και τίποτα παραπάνω. "Το 1963 το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεμέλιο και προκαλεί πλήθος αντιδράσεων και αρνητικών κριτικών για την εμπλοκή της δικτατορίας στην υπόθεση του έργου. Ένα βιβλίο που θεωρήθηκε ότι προσβάλλει τη θρησκεία, την πατρίδα, την οικογένεια...", θυμάται η αγαπημένη Άλκη Ζέη.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην παρουσία πολλών νέων και εξαιρετικών ηθοποιών που συμμετέχουν στο θίασο και μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι, στο σκηνικό των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δύο μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι του 1936. Αυτό που θα κρατήσουμε από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου και που μας εκφράζει απόλυτα είναι η φράση της Αγγελικής Πασπαλιάρη που υποδύεται την Άλκη Ζέη στα παιδικά της χρόνια: "Αυτό το βιβλίο εμένα είναι η πατρίδα μου γιατί μεγάλωσα μαζί του".

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παράσταση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.