Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει και τις επόμενες γενιές;

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει και τις επόμενες γενιές;

Maternal-smoking-in-pregnancy-and-asthma-in-preschool-childrenΤο κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ακόμα και τα εγγόνια της εγκύου, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα εγγόνια των εγκύων που κάπνιζαν κατά τη διάρκεια της κύησης είχαν αυξημένο βάρος στην περίοδο της εφηβείας. Ωστόσο, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι αυτά τα παιδιά είχαν επίσης καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία.

Επιπλέον, τα κορίτσια που είχαν μητέρα και γιαγιά που κάπνιζαν κατά την περίοδο των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης παρατηρήθηκε ότι είχαν μειωμένο βάρος και ύψος σε σχέση με εκείνα των οποίων κάπνιζαν μόνο οι μητέρες. Τα παιδιά -αγόρια και κορίτσια- των οποίων κάπνιζαν μόνο οι γιαγιάδες και όχι οι μητέρες έτειναν να έχουν μεγαλύτερη οστική και μυϊκή μάζα.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό Ανθρώπινης Βιολογίας (American Journal of Human Biology) επισημαίνει ότι οι επιπτώσεις του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να μεταφερθούν και στις επόμενες γενιές.

Πέραν όμως από αυτό, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της κύησης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ενός μωρού να γεννηθεί πρόωρα, τη δυσκολία να αντιμετωπίσει τυχόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού ή ακόμα και να πεθάνει αμέσως μετά τη γέννα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.