Αρχική InfoSchool Δημοτικό Το Kinder+Sport στηρίζει τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας

Το Kinder+Sport στηρίζει τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας

59d82e0b60bf55395bf9c6fa8f1e9ab3_XLΣτο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Kinder+SPORT υποστήριξε τους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας (2nd ISF World School Sport Educational Games 2015) που οργανώθηκαν από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού (International School Sports Federation- ISF).

Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, στην Αθήνα και την Ολυμπία, από τις 2 έως τις 7 Μαΐου, αποτελούν έναν συνδυασμό αθλητικών, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων, με γνώμονα πάντα τη χαρά και τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από τον αθλητισμό.

Οι ετήσιοι αγώνες που διοργανώνονται από την ISF, προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά ηλικίας 14-18 ετών να συμμετάσχουν, ενώ διέπονται από το πνεύμα της φιλοσοφίας «Εκπαίδευση μέσα από τον Αθλητισμό», παρέχοντας γνώσεις πάνω στα αθλήματα και στο αθλητικό πνεύμα του 'ευ αγωνίζεσθαι'. Τα παιδιά που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού και αθλητισμού, όπως το αρχαίο Ολυμπιακό Στάδιο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Στάδιο του Μαραθώνα, να συναγωνιστούν εκεί σε φιλικούς αγώνες και επιπλέον να γνωρίσουν από κοντά γνωστούς Ολυμπιονίκες, που μοιράστηκαν μαζί τους σημαντικές πληροφορίες για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό. Οι αγώνες περιλάμβαναν δέκα αποστολές, με συνολικά 100 περίπου συμμετέχοντες, από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, την Κίνα, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και η Ελληνική Ομάδα των Special Olympics.

Το Kinder+SPORT, υποστηρίζει την ISF και τις δράσεις της σε διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας να μυήσει τη μελλοντική γενιά των σημερινών παιδιών σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής,. Πρεσβεύοντας τις αξίες του Kinder+Sport και του αθλητισμού, η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χάλκινη Ολυμπιονίκης στη Ρυθμική Γυμναστική Κλέλια Πανταζή, παρευρέθηκε στους 2ους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες Αθλητικής Παιδείας, στη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα Αττικής. Στην αθλητική και εκπαιδευτική εκδήλωση, το παρών έδωσε επίσης και η Διεθνής Πρωταθλήτρια και Χρυσή Ολυμπιονίκης Μαραθωνίου Δρόμου, Rosa Mota. Οι αναγνωρισμένες αθλήτριες έτρεξαν στον φιλικό αγώνα των 2 Χλμ. που είχε ετοιμαστεί ειδικά για τα παιδιά και στη συνέχεια μίλησαν μαζί τους για τις αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού και τη σημασία της ένταξής τους στην καθημερινή ζωή από μικρή ηλικία. Παράλληλα, όλα τα παιδιά παρέλαβαν από το Kinder+SPORT, ένα αναμνηστικό και χρήσιμο δώρο, ένα σακίδιο και ένα μπλουζάκι, τα οποία υπέγραψαν η Κλέλια Πανταζή και η Rosa Mota, θυμίζοντας στα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι διασκέδαση και τρόπος ζωής και προτρέποντάς τα να βρουν το άθλημα που αγαπούν και να το ακολουθήσουν.

Ο κ. Στέλιος Δασκαλάκης, Αντιπρόεδρος της ISF, δήλωσε σε σχετική δήλωση: «Ο στόχος μας στην ISF είναι να ενθαρρύνουμε την εκπαίδευση μέσω του σχολικού αθλητισμού και να παροτρύνουμε τα παιδιά να αθλούνται καθημερινά και σωστά, ενσωματώνοντας τις αξίες του 'εύ αγωνίζεσθαι' και της ευγενούς άμιλλας στη ζωή τους. Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά η διεξαγωγή των διεθνών σχολικών αγώνων του ISF στη χώρα μας, γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων. Ταυτόχρονα, είναι πολύ σημαντική και μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία σημαντικών αθλητών, όπως μεταξύ άλλων οι Ολυμπιονίκες κ. Mota και κ. Πανταζή, προκειμένου να μιλήσουν στα παιδιά που συμμετείχαν για τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού».

Η Κλέλια Πανταζή, Χάλκινη Ολυμπιονίκης και Διεθνής Πρωταθλήτρια στη Ρυθμική Γυμναστική, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή και χαρά για μένα να συμμετέχω σε μια διεθνή διοργάνωση που προωθεί τον αθλητισμό και την εκπαίδευση μέσω αυτού στα σχολεία. Ο αθλητισμός είναι για μένα τρόπος ζωής και μέσω του προγράμματος Kinder+SPORT και της εκδήλωσης που οργάνωσε η ISF, είχα την ευκαιρία να μιλήσω σε ακόμα περισσότερα παιδιά και να μοιραστώ μαζί τους τα οφέλη και την απόλαυση μιας ζωής γεμάτης κίνηση!».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.