Το κίτρινο αυτοκινητάκι «πρόδωσε» το θάνατο του μικρού Μπεν

Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαιτέρως συναισθηματικά φορτισμένη για τους συγγενείς του μικρού Μπεν καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις που ακολούθησαν το τέλος των ερευνών που διήρκεσαν σχεδόν τρεις εβδομάδες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθούν ίχνη του μικρού Μπεν που χάθηκε μυστηριωδώς απο το νησί το καλοκαίρι του 1991, έγραψαν το φινάλε της υπόθεσης με το πιο τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας  Τζον Κάζινς «πεποίθηση των αρχών είναι πλέον πως ο μικρός Μπεν πέθανε σε ατύχημα». Υποστήριξε ότι τα γεγονότα που «προηγήθηκαν και ακολούθησαν» το θανατηφόρο ατύχημα είναι γνωστά στην αστυνομία.   «Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα στη διάρκεια αυτής της επίσκεψης στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι συνέβησαν» είπε και πρόσθεσε: «Η οικογένεια του Μπεν έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την αλληλουχία των γεγονότων που έλαβαν χώρα καθώς και για τις διάφορες υποθέσεις που ήμασταν σε θέση να επιβεβαιώσουμε».  «Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια, τώρα που χρειάζονται χρόνο για να αποδεχτούν αυτό που έχει συμβεί. Έχουν την πλήρη συμπαράστασή μας», κατέληξε ο Cousins.

Μάλιστα η υπόθεση «δέθηκε» και βάσει ενός σημαντικού αντικειμένου που βρέθηκε στο σημείο της έρευνας, και το οποίο πιστοποίησε η οικογένεια του Μπεν ότι ήταν στη κατοχή του παιδιού όταν εκείνο εξαφανίστηκε. Το εν λόγω εύρημα που για ευνόητους λόγους δεν κατονόμαστηκε από τους ερευνητές, είναι ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Mirror. Πρόκειται για ένα αγαπημένο παιχνίδι του άτυχου όπως όλα τα δεδομένα μαρτυρούν, παιδιού το οποίο συνήθιζε να το κουβαλά μαζί του. Το παιδί την ημέρα της εξαφάνισής του έπαιζε με αυτό το παιχνίδι και όσο κι αν είχαν γίνει ενδελεχείς έρευνες για να βρεθεί από την πρώτη στιγμής που χάθηκαν τα ίχνη του παιδιού αυτό δεν είχε καταστεί εφικτό.  Πρόκειται για ένα κίτρινο μεταλλικό αυτοκινητάκι, με τον αριθμό 88 γραμμένο στην οροφή του και τη λέξη βενζίνη στο καπό του που βρέθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου  στο σημείο που ο χειριστής του εκσκαφέα, Κωνσταντίνος Μπάρκας, συνήθιζε να πετά μπάζα. Σε ένα σημείο που βρίσκεται μόλις 800 μέτρα από την αγροικία  όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του.

newego_large_t_1101_54844793_type13145

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα όταν οι αστυνομικοί έδειξαν το αυτοκινητάκι στην μαμά του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, αυτή ξέσπασε σε δάκρυα καθώς σε αυτό αναγνώρισε ένα από τα παιχνίδια που είχε μαζί του ο γιος της λίγο πριν εξαφανιστεί. Το αυτοκινητάκι δεν ήταν σκουριασμένο και ήταν μέσα στη σκόνη και τη βρωμιά. «Είμαι 90% σίγουρη πως ήταν του Μπεν. Περίμενα να μην έχει καν μπογιά πάνω του. Όταν το είδα, ήμουν δύσπιστη. Θα πρέπει να το πέταξε στο σημείο εκείνο ο Ντίνο (σ.σ. Μπάρκας). Δεν «περπάτησε» ως εκεί» είπε η Κριστίν Νίνταμ, γιαγιά του μικρού Μπεν. Θυμήθηκε πως το κίτρινο αυτοκινητάκι πως ήταν ένα από τα δυο παιχνίδια που αγόρασε στον Μπεν το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

«Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι τη στιγμή που θα τα ξαναδείς. Νομίζω ότι η μητέρα μου δεν θέλει να το πιστέψει. Θυμάμαι αόριστα το αυτοκινητάκι του. Αλλά σίγουρα μοιάζει οικείο. Ήμουν με τη μητέρα μου όταν του το αγοράσαμε από ένα μαγαζί με παιχνίδια στην Κω. Αγοράσαμε μαζί κάποια ζωάκια», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Το αυτοκινητάκι που θα μεταφερθεί στη Βρετανία για να εξεταστεί «ομολόγησε» στους ερευνητές το φρικτό τέλος του μικρού Μπεν.  Το παιδί καταπλακώθηκε κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Μπάρκα, που τη μοιραία μέρα έκανε χωματουργικές εργασίες στο σημείο, και στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε.

ben-650