Αρχική InfoTeens Υγεία Το κοινωνικό πείραμα της Ισλανδίας που σώζει τους εφήβους ήρθε και στην Ελλάδα

Το κοινωνικό πείραμα της Ισλανδίας που σώζει τους εφήβους ήρθε και στην Ελλάδα

Ξεκίνησε από την Ισλανδία αλλά σύντομα βρήκε μιμητές και στην υπόλοιπη Ευρώπη, από τη Φινλανδία, Σουηδία και τη Νορβηγία έως την Ισπανία, Ιταλία και την Ελλάδα. Ο λόγος για ένα πρωτότυπο κοινωνικό πείραμα με στόχο την προστασία των εφήβων από τους κινδύνους των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του τσιγάρου.

Πρόκειται για το «Youth in Europe» που έχει ως σκοπό την πρόληψη από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατανάλωσης αλκοόλ μέσα από την ένταξη των εφήβων σε διάφορες δραστηριότητες εντός και εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθούν τα θεαματικά αποτελέσματα του πειράματος, όπου συγκεκριμένα στην Ισλανδία συντελέστηκε ένα πραγματικό θαύμα! Τα κρούσματα νεανικής μέθης μειώθηκαν από 42% στο 5% σήμερα, οι έφηβοι καπνιστές μειώθηκαν από 23% στο 3% την ίδια περίοδο και οι χρήστες κάνναβης από 17% σε 7%.

Για «απίστευτα αποτελέσματα» στους Έλληνες εφήβους έκανε λόγο η Σοφία Γιαννουχίδου, Κοινωνιολόγος και επικεφαλής του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου, ο οποίος είναι ο μοναδικός που τρέχει το πρόγραμμα στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου 70 ολόκληρων σελίδων από 1.000 έφηβους ηλικίας 16 ετών, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Δήμος βρίσκεται στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων, τα οποία θα ανακοινωθούν σε ειδική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη άνοιξη, όμως η κα. Σοφία Γιανναχίδου σημείωσε ότι αρκετές από τις απαντήσεις των εφήβων πρόκειται να μας εκπλήξουν δυσάρεστα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.