Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα «Το Κοντραμπάσο» στο Θέατρο Αυλαία υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (από 17/3)

«Το Κοντραμπάσο» στο Θέατρο Αυλαία υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (από 17/3)

PHOTO_KONTRAMPASO1Η παράσταση «Κοντραμπάσο» θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία, υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, προς τιμή του επί 30 χρόνια ηθοποιού του, Κώστα Γακίδη. Το Θέατρο Αυλαία στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του για τη θεατρική περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2014, παρουσιάζει σε νέα παραγωγή την πετυχημένη παράσταση «Το Κοντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ , με τον ηθοποιό Κώστα Γακίδη, σε σκηνοθεσία Πάνου Χαρίτογλου. Μετά την πετυχημένη πορεία της παράστασης σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με κορυφαίους σταθμούς την Πολωνία, το Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αυλαία, υπό την αιγίδα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος προς τιμή του επί 30 χρόνια ηθοποιού του, Κώστα Γακιδη, για 8 μόνο ημέρες στις 17-18, 24-25, 31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014.

Πρόκειται για μια παράσταση σχοινοβασία ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό, στην αλήθεια και το ψέμα, στο μεγαλείο και την παρακμή, στον θρίαμβο και την αποτυχία, στην αγάπη και το μίσος, στον έρωτα και την φαντασίωση. Μια απελπισμένη κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στην μοναξιά, την αποξένωση και την κοινωνική απομόνωση. Ένας καθρέφτης του σημερινού ανθρώπου, που ζει τρομοκρατημένος μέσα σε πλήρη εξασφάλιση.

Ο ήρωας του Ζüskind μέσα στην σχέση έρωτα κι εξάρτησης που έχει με το κοντραμπάσσο, το βλέπει ως «Το βασικό όργανο της ορχήστρας», «…ο θεμέλιος λίθος της ορχηστικής μουσικής», «…το μεγαλύτερο θηλυκό όργανο», «…εμπόδιο», «…το πιο ακαλαίσθητο, το πιο κακόμορφο όργανο που επινόησε ο άνθρωπος», αλλά ακόμα και ως γκρινιάρη, αδιάκριτο και ηδονοβλεψία. Για τον ίδιο τον Ζüskind το κοντραμπάσο είναι ένα έξυπνο εργαλείο, που συνδυάζει το μεγαλείο της μουσικής με την πίκρα του περιθωρίου και που το χρησιμοποιεί αριστοτεχνικά για να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα, όπου το ατομικό γίνεται κοινωνικό, το ξένο οικείο, και εγώ ο άλλος.

Συντελεστές:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάνος Χαρίτογλου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: Γιώργος Γραλίστας
ΗΘΟΠΟΙΟΣ: Κώστας Γακίδης

Παραστάσεις:
17-18, 24-25,31 Μαρτίου και 1, 7-8 Απριλίου 2014

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα- Τρίτη 21.00

Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό 12€, Μειωμένο 10€
Θέατρο Αυλαία,
Κτίριο Χ.Α.Ν.Θ., πλευρά Τσιμισκή, τηλ: 2310.237.700,
Email: info@avlaiatheatre.gr Site: www.avlaiatheatre.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.