Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Το κοριτσάκι μου είναι 19 μηνών και τελευταία παρουσιάζει αρκετές φοβίες που πριν δεν είχε. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει;

Το κοριτσάκι μου είναι 19 μηνών και τελευταία παρουσιάζει αρκετές φοβίες που πριν δεν είχε. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει;

DSCF6254“Το κοριτσάκι μου είναι 19 μηνών. Πρόκειται για ένα παιδάκι το οποίο από 9 μηνών ξεκίνησε να μιλά και τώρα μπορούμε άνετα να κάνουμε διαλόγους. Τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει να αναπτύσσει διάφορες φοβίες (ήχος τηλεόρασης, μοτοσικλέτας, σκοτάδι, ζώα) που ποτέ δεν είχε και το εκφράζει συνεχώς με την έκφραση “φοβάται”. Τα βράδια κοιμόταν συνεχόμενα ενώ τώρα ξυπνά κλαίγοντας με τη φράση “φοβάται” και μόνη της προσπαθεί να καθησυχάσει τον εαυτό της στην πορεία λέγοντας “δεν φοβάται”. Πώς μπορώ να τη βοηθήσω να το ξεπεράσει;"

Απαντά ο Δρ. Σπύρος Μαζάνης, Παιδίατρος ΙΑΣΩ

Είναι φανερό ότι έχετε ένα παιδάκι με ιδιαίτερα αυξημένη αντίληψη και εξυπνάδα πρώτον διότι άρχισε να μιλάει πολύ νωρίς και να μπορείτε να συνεννοείστε και δεύτερον διότι από τώρα μπορεί να αντιλαμβάνεται τα πράγματα που φοβάται και να προσπαθεί κι από μόνο του να το ξεπεράσει. Σίγουρα κάτι έχει συμβεί στο περιβάλλον σας ή είδε κάποια ταινία στην τηλεόραση ή άκουσε κάποια συζήτηση στο σπίτι που έχει δημιουργήσει στο παιδί ανασφάλεια και φόβο. Φυσικά έχει παιδικό μυαλό και δεν μπορεί να επεξεργαστεί όλα τα φαινόμενα. Γι' αυτό θα πρέπει εσείς με πολλή υπομονή και αγάπη, όπως φαντάζομαι ήδη κάνετε, να της δημιουργήσετε ξανά ασφάλεια και όπως λένε "ο χρόνος είναι γιατρός". Σιγά-σιγά το παιδί θα επανέλθει στα φυσιολογικά του, εκτός και αν ο λόγος για τον οποίο φοβάται εξακολουθεί να υπάρχει στο περιβάλλον που ζει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.