«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο «Τ» (από 13/2)

b_5658_pm3Οι ParaMana Puppet Theatre επιστρέφουν στο Θέατρο Τ με το «Κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο», την παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους στις τρεις παραστάσεις που έδωσε το Δεκέμβριο.

Αυτή τη φορά οι ParaMana θα παρουσιάσουν μια διπλή εκδοχή της παράστασής τους, μία για ενήλικες, την Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. και μία ειδικά διασκευασμένη για παιδιά από τεσσάρων έως 12 χρονών, το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου στις 5 μ.μ και την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου στις 12 & 5 μ.μ.

Η υπόθεση της παράστασης:

«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» βασίζεται στο γιαπωνέζικο παραμύθι «Tsuki no Waguma – The Crescent Moon Bear» και είναι ένα παραμύθι που μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία. Ένα μικρό κορίτσι θα ξεκινήσει ένα δύσκολο, επικίνδυνο και περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα της, ο οποίος μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο έχει χάσει πια κάθε διάθεση για ζωή. Η παράσταση των ParaMana στηρίζεται στην τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς και σε προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα και από την άποψη της τεχνικής και του εξοπλισμού είναι μοναδική στο είδος της. Στο τέλος κάθε παράστασης, ενήλικες και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στα παρασκήνια του Σύγχρονου Πειραματικού Θεάτρου Σκιών και να μυηθούν στα μυστικά των ParaMana, στις τεχνικές και τις κατασκευές τους.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης
Μετάφραση: Eliane Pauwels
Καλλιτεχνική επιμέλεια & διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη
Εμψύχωση φιγούρας-Ζωντανή αφήγηση: Αναστασία Παράβα
Σύνθεση-Εκτέλεση μουσικής-Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης
Κατασκευές-Φιγούρες, σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης
Σχεδιασμός-Κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης
Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας, Anima Theatre
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας
Σχεδιασμός έντυπου υλικού & βίντεο: Κώστας Στεργίου

Διάρκεια: 60′

Πότε: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, ώρες: 21:00
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, ώρες: 17:00
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015, ώρες: 12:00, 17:00

Εισιτήρια
Γενική είσοδος: 7€

Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16
 2310854333