Αρχική InfoTeens Υγεία To κρασί στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

To κρασί στην εφηβεία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

drunk-teen-girlsΗ κατανάλωση κρασιού κατά την εφηβεία σύμφωνα με νέα μελέτη αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στα κορίτσια. Eιδικότερα, σε μελέτη που διεξήγαγε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή 116.671 γυναικών, ηλικίας από 25 έως 44 ετών αποδείχθηκε ότι η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ σε νεαρή ηλικία έχει καταστροφική επίδραση για τον ιστό των μαστών, ενώ ο κίνδυνος προσβολής από την ασθένεια αυξάνεται σχεδόν κατά 35% όταν η κατανάλωση γίνεται από την ηλικία που έρχεται η πρώτη περίοδος και μέχρι την πρώτη γέννα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην Επιθεώρηση του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο, αυτό συμβαίνει επειδή σ' αυτήν την ηλικία ο ιστός των μαστών δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, γι' αυτό και παρουσιάζει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Η μελέτη αυτή είναι μία από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι το αλκοόλ όταν καταναλώνεται έστω σε μικρή ποσότητα, αλλά με μεγάλη συχνότητα, κατά την εφηβεία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν το αλκοόλ διασπάται από τον οργανισμό σχηματίζει την ουσία ακεταλδεΰδη, η οποία μπορεί να προκαλέσει γενετικές μεταλλάξεις στα κύτταρα που οδηγούν στον σχηματισμό θρόμβων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.