Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «παίζει και κατασκευάζει» για το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης(9-11/5)

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος «παίζει και κατασκευάζει» για το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης(9-11/5)

FOTO1_KAI ZHSAN AYTOI KALAΜε την θεατρική παράσταση «Και ζήσαν αυτοί καλά» του Γιάννη Καλατζόπουλου και το Εργαστήριο κατασκευής κούκλας με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρία Τσιμά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα συμμετέχει στο 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού-Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει στις 9-10-11 Μαΐου 2014 το 1ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ, μια σειρά εκδηλώσεων με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 9/5/2014

17:00 - Δημοτικό Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ
(Παρασκευοπούλου 42, Θεσσαλονίκη)
Για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Θεατρική παράσταση «Και ζήσαν αυτοί καλά;» του Γιάννη Καλατζόπουλου

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μια χορο-θεατρική παράσταση που προετοιμάζεται αποκλειστικά για παρουσίαση, στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ.

Μια τρυφερή ιστορία, ένα παραμύθι σαν εκείνα τα παλιά, της καρδιάς, που μας αφηγείται τι απέγιναν οι αγαπημένοι μας ήρωες μετά από το «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Σε ένα παλιό βιβλιοπωλείο οι κλασικοί ήρωες των παραμυθιών δεν είναι πλέον δημοφιλείς· τους έχουν αντικαταστήσει καινούργιοι ήρωες, όπως ο Χάρι Πότερ.  Ξαφνικά, ο Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο Παπουτσωμένος Γάτος και ο Πήτερ Παν ζωντανεύουν και μας διηγούνται τις άγνωστες σε εμάς περιπέτειές τους. Με τη βοήθεια της καλής νεράιδας των παραμυθιών, οι ήρωες θα συμμαχήσουν και θα κατορθώσουν να κατατροπώσουν τον κακό Μάγο των παραμυθιών και να κερδίσουν πάλι τη θέση που τους ανήκει στην καρδιά όλων των παιδιών.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου
Σκηνικά- Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Οργάνωση παραγωγής: Χριστίνα Ζαχαροπούλου

Ηθοποιοί:
Μαριάννα Αβραμάκη
Λίλα Βλαχοπούλου
Γιώργος Βουρδάμης
Θανάσης Δισλής
Γιάννης Καλατζόπουλος
Γιώργος Καλούδης
Τιμολέων Παπαδόπουλος
Μαρίνα Χατζηιωάννου

PHOTO_TSIMAΣάββατο - Κυριακή 10-11/5/2014

12:00 Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, ΚΘΒΕ
(Με προεγγραφή, τηλ. 2313. 318.222)
Για παιδιά ηλικίας 6-10 ετών

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: Θεατρικό παιχνίδι-εργαστήρι κατασκευής κούκλας με την ηθοποιό και εμψυχώτρια Μαρία Τσιμά.

Μια δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 6-10 χρονών που έχει ως κύριο στόχο να ενισχύσει την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών. Μέσα από αυτοσχεδιασμό και παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν με πολύ απλά υλικά μία κούκλα. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.