Το κρύο βοηθάει στη μείωση του σωματικού βάρους

scale-weight-lossΕλαττώστε τη θέρμανση στο σπίτι σας όχι μόνο για να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και για να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Τα στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν ότι το κρύο μπορεί να είναι ένας υγιής τρόπος για να χάσουμε κιλά. Αντίθετα, ένα ζεστό περιβάλλον όπως το σπίτι ή το γραφείο μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του βάρους.

Η θεωρία των Ολλανδών επιστημόνων ακολουθεί 10 χρόνια έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις του κρύου στον μεταβολισμό. Η μελέτη αποκαλύπτει ότι μία περισσότερο ευμετάβλητη εσωτερική θερμοκρασία, που αντανακλά πιο πιστά τις εξωτερικές θερμοκρασίες, θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική.

pregnant-woman-in-snowΤουλάχιστον ανάμεσα στους νέους και τους μεσήλικες, η παραγωγή θερμότητας ως απάντηση στο αίσθημα του κρύου μπορεί να αποτελέσει μέχρι και το 30% της ενέργειας του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι δυνατόν να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των θερμίδων που καίγονται, σε αντίθεση με εκείνες που αποθηκεύονται ως λίπος.

Γράφοντας στο επιστημονικό περιοδικό “Trends in Endocrinology & Metabolism”, οι Ολλανδοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: “ Η εσωτερική θερμοκρασία στα περισσότερα κτίρια ρυθμίζεται έτσι, ώστε να ελαχιστοποιηθεί το ποσοστό των δυσαρεστημένων ατόμων. Αυτό σημαίνει σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη χειμερινή περίοδο. Η έλλειψη της έκθεσης σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, μπορεί να οδηγήσει ολόκληρους πληθυσμούς στην παχυσαρκία”.