Το ξέσπασμα μιας μαμάς: “Να μπει επιτέλους το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία χωρίς περιστροφές”

Ακούω το πρωί της Κυριακής να ζητάει η Κάρμεν Ρουγγέρη – με πολύ ευγενικό τρόπο, η αλήθεια – από τη Σίσσυ Χρηστίδου να μη λένε στην τηλεόραση και πολλές λεπτομέρειες για τις πράξεις του Λιγνάδη, γιατί παρακολουθούν και παιδιά. Και οι γονείς, λέει, δεν προστατεύουν τα παιδιά από την τηλεόραση…. Αλλά παιδιά ήταν τα θύματά του.

Από αυτή τη φρικτή ιστορία πρέπει να δούμε και την κοινωνική διάσταση και να παρθούν μέτρα για να προστατευτούν τα παιδιά.Κάποια από τα παιδιά – θύματα είχαν γονείς που προφανώς δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τον εφιάλτη που ζούσαν τα παιδιά τους, ούτε καν την ταραχή τους όταν λίγο πριν είχαν ζήσει τη φρίκη. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν σχολές να πηγαίνουμε οι γονείς να εκπαιδευόμαστε πώς να γίνουμε καλύτεροι, αλλά δεν χρειάζεται καμιά σχολή για να ξέρεις τα αυτονόητα: ότι πρέπει να μιλάς με το παιδί. Να μην το κρατάς μέσα σε μια γυάλα, σε μια ροζ φούσκα, προσπαθώντας να του αποκρύψεις την αλήθεια: πόσο κακός είναι ο κόσμος εκεί έξω.

Πρέπει από νωρίς να μάθει την αλήθεια, προτού το ίδιο γνωρίσει τον λύκο.

Ο παιδεραστής δεν είναι μόνο ο άγνωστος ηλικιωμένος που θα το πλησιάσει με ένα γλειφιτζούρι.

Μπορεί να είναι και ο Λιγνάδης και από αυτόν είναι πιο δύσκολο να προφυλαχθεί. Κι εδώ, έρχεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μάθημα στο σχολείο. Επιβάλλεται. Και πρέπει να αφήσουμε τις σεμνοτυφίες και τις θεωρίες ότι θα μας «χαλάσει» τα παιδιά. Θα μας τα προστατεύσει. Αυτά που εμείς δε μπορούμε να τους πούμε ή δεν έχουμε τον τρόπο, θα το κάνει το σχολείο.

Η κοινωνία είναι εθισμένη στη διαφθορά και το τέρας πλέον έχει το προσωπείο του υπεράνω υποψίας. Ο κακός λύκος δεν είναι μόνο στο δάσος και δεν προστατεύεις το παιδί με το να του πεις να πάει από τον άλλο δρόμο.

Το παιδί πρέπει να μάθει να προστατεύει τον εαυτό του και αυτό μόνο στο σχολείο μπορεί να το μάθει με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Κι αντί στα κόμματα να αναλώνονται σε διάφορα hashtags στο Twitter, ας καθίσουν όλοι μαζί – για πρώτη φορά – και να δούνε πώς θα προστατεύσουν το μέλλον αυτής της χώρας, τα παιδιά!