Το ξέσπασμα της μητέρας του Μπεν: »Όταν έμαθα για το πώς σκοτώθηκε το παιδί μου, ήθελα να ουρλιάξω»

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζονται οι έρευνες των Βρετανών αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή της αγροικίας που ζούσε ο μικρός Μπεν με την οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991, η μητέρα του παιδιού, Κέρι Νίνταμ, σε δηλώσεις στην βρετανική εφημερίδα Mirror δηλώνει απόλυτα σίγουρη ότι το παιδί έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο εκείνο το καλοκαίρι στη Κω και μάλιστα αφήνει σαφείς υπαινιγμούς ότι κάποιοι επιτήδειοι φρόντισαν να «θάψουν» και να «κουκουλώσουν» καλά το μυστικό του τι πραγματικά συνέβη.

Η μητέρα που εδώ και 25 χρόνια δεν σταματά να αναζητά το γιο της και να περιμένει να μάθει κάτι πέρισσότερο για τη τύχη του δήλωσε ότι στην εφημερίδα «Ήθελα να ουρλιάξω όταν ενημερώθηκα ότι το παιδί μου υπάρχει φόβος να καταπλακώθηκε από έναν εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες κοντά στην περιοχή

ben-needham-search-kos

Μάλιστα, η εφημερίδα δημοσιεύει και μια άγνωστη μέχρι σήμερα μαρτυρία που ήδη έχει κατατεθεί στις Αρχές και σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του εκσκαφέα που φέρεται να καταπλάκωσε τον μόλις 21 μηνών Μπεν μετέφερε τα μπάζα (σ.σ. με το άτυχο σώμα του παιδιού) σε ένα άλλο σημείο από αυτό που συνήθιζε να τα πετά μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στους δημοσιογράφους η μητέρα του Μπεν μαθαίνονται αυτό το γεγονός ένιωσε ακόμα χειρότερα από ποτέ: «Η σκέψη και μόνο ότι ο Μπεν είναι θαμμένος κάτω από μπάζα με αρρωσταίνει. Νόμιζα ότι είναι αδύνατο να πληγωθώ περισότερο αλλά κάθε ημέρα γίνεται όλο και πιο επίπονο αυτό το πράγμα βάσει των όσων αποκαλύπτονται από την έρευνα και τις  μαρτυρίες.»

25-years-after-he-disappeared-police-search-for-remains-of-toddler-ben-needham

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας άλλος μάρτυρας από αυτούς που έχουμε ακούσει το τελευαίο διάστημα είχε καταθέσει πως εκείνες τις μέρες, ο οδηγός του εκσκαφέα μετέφερε μπάζα σε άλλο σημείο από αυτό που χρησιμοποιούσε. Είναι το σημείο, που πλέον ερευνούν οι αστυνομικοί πολύ κοντά στο σπίτι των παππούδων του Μπεν Νίνταμ. Ένα σημείο που ακόμα και σήμερα έχει μπάζα. Η κατάθεση έγινε αμέσως γνωστή στη μητέρα του παιδιού που ξέσπασε: «ήθελα να ουρλιάξω όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη. Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ. Οι επόμενες ημέρες θα είναι αγωνιώδεις. Η ιδέα ότι είναι θαμμένος κάτω από αυτά τα μπάζα με αρρωσταίνει.»

«Δεν είχε ανάγκη να μεταφέρει μπάζα σε αυτό το σημείο. Είχε ήδη έναν χώρο που τα τοποθετούσε. Ο μόνος λόγος για να το κάνει θα ήταν για να κρύψει κάτι» υποστηρίζει η μητέρα του Μπεν που ενημερώνεται συνεχώς από τους επικεφαλής της έρευνας για τις εξελίξεις. Οι αστυνομικοί εκτιμάται ότι θα περάσουν τις επόμενες 4-5 ημέρες ερευνώντας τον σωρό με τα μπάζα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν στοιχεία για το τι συνέβη πριν από 25 χρόνια στην Κω. »Τρέμω στο ενδεχόμενο να βρίσκεται εδώ – Οι επόμενες μέρες θα είναι αγωνιώδεις» τονίζει η Κέρι Νίνταμ που θέλει να δοθεί επιτέλους μια απάντηση στην εφιαλτική εξαφάνιση του γιου της.

109992353_ben_needham_search_foreign-large_transuov8qdqatg5f-rc30df4dvqwppewilna1piwucxovhm

Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί ερευνητές διαμηνύουν ότι θα κάνουν τα πάντα για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και να μην μείνει κανένα ενδεχόμενο χωρίς να έχει εξεταστεί. Ενδεικτική είναι η δήλωση του μέλους της ερευνητικής ομάδας, Θανάση Φουρλή, που σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή  ξεκαθάρισε ότι «ο γενικός επιθεωρητής της έρευνας διαμήνυσε σε όλους μας ότι θα μείνουμε στην Κω όσο χρειαστεί μέχρις ότου πιστέψει ότι έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λάβει μια απάντηση».