Αρχική InfoMommy Νέα Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο - Η Γαλλία θα τιμωρηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω ανεκτικότητας στη χειροδικία παιδιών

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο - Η Γαλλία θα τιμωρηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης λόγω ανεκτικότητας στη χειροδικία παιδιών

146966670«Κόκκινη κάρτα», λόγω ασαφούς νομοθεσίας σε σχέση με τη σωματική τιμωρία στα παιδιά, ετοιμάζεται να δείξει στη Γαλλία το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο οργανισμός θα ζητήσει από το Παρίσι να απαγορεύσει ρητά και κατηγορηματικά τη χειροδικία στα παιδιά.

Αφορμή στάθηκε η καταγγελία της βρετανικής οργάνωσης για την προστασία των παιδιών Approach, που υποστηρίζει ότι η Γαλλία παραβιάζει τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη. Οι υποστηρικτές της σωματικής τιμωρίας λένε πως λίγο ξύλο δεν αποτελεί κακοποίηση.

«Δεν μου έμεινε κανένα τραύμα. Ούτε οργή για τους γονείς μου. Νομίζω πως αν οι γονείς χτυπούσαν λίγο παραπάνω τα παιδιά τους, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα», λέει μια γυναίκα. Αρκετοί γονείς πάντως λένε πως το ξύλο δεν έχει καμία εκπαιδευτική αξία.

«Για να κάνεις ένα παιδί να καταλάβει, του μιλάς. Δεν χρειάζεται η σωματική τιμωρία διότι μετά θα την αναπαράγει. Αυτό τους περνάμε», υποστηρίζει ένας άνδρας. Σύμφωνα με το Άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη, οι χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης δεσμεύονται να φροντίζουν για την «προστασία των παιδιών και των νέων από αμέλεια, βία ή εκμετάλλευση».

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Εξομολογήσεις μιας μητέρας – Εσείς τι θα κάνετε αν λέγοντας στο παιδί σας «…θα φας ξύλο…», εκείνο απαντούσε αθώα «Σιγα μη φάω και σίδερο…»

Το ξύλο δεν βγήκε από το παράδεισο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.