- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!»: Η… «πρόβλεψη» σοκ της Ρούλας για το τέλος της Τζωρτζίνας

«Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!»: Η... «πρόβλεψη» σοκ της Ρούλας που αποκάλυψε το διαβιβαστικό

Σοκ και ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία στο 18 σελίδων διαβιβαστικό της αστυνομίας, για την πορεία της 9χρονης Τζωρτζίνας [2]. προς το θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα ιατρικά επεισόδια αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου [3]. Σε δύο από αυτά μάλιστα ενεργοποιήθηκε ο βηματοδότης. Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε νοσοκομείο της Πάτρας [4] και στο Παίδων, ενώ δεν εμφάνισε επεισόδιο στο Ωνάσειο, όπου έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος, αλλά ούτε και στις ΜΕΘ.

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στους γιατρούς, η «προφητεία» της Ρούλας Πισπιρίγκου μία ημέρα πριν από το θάνατο του παιδιού της, όταν απευθυνόμενη στους γιατρούς, είπε: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε, δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμη!».

Η ΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 9 ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, χορηγούσε φαρμακευτική αγωγή στο παιδί από τη γαστροστομία καθώς φέρεται να είχε δηλώσει στους γιατρούς πως γνώριζε τη διαδικασία. Τα νέα επεισόδια, ωστόσο, που παρουσίασε το παιδί οδήγησαν τους γιατρούς να δώσουν εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η 33χρονη και να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Τα επεισόδια που υπέστη η Τζωρτζίνα σε νοσοκομείο της Πάτρας και στο Παίδων χαρακτηρίστηκαν από τους γιατρούς αιφνίδια . Στο διαβιβαστικό σημειώνεται με νόημα πως το κοριτσάκι δεν εμφάνισε επεισόδιο στο Ωνάσειο, που έγινε και ο γονιδιακός έλεγχος, αλλά ούτε και στις ΜΕΘ που μεταφέρθηκε.

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις περιπτώσεις , σύμφωνα με τις αρχές, είναι ότι στα επίμαχα επεισόδια παρούσα ήταν η μητέρα του παιδιού και κατηγορούμενη πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, φέρεται να ζητούσε μονόκλινα δωμάτια στα νοσοκομεία, επικαλούμενη διάφορους προσωπικούς λόγους, ενώ καταγράφονται περιπτώσεις που ρωτούσε να ενημερωθεί ακόμη και για την ύπαρξη καμερών.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, σε κανένα από τα επεισόδια δεν ήταν παρόντες οι γιατροί.

«Στις 21 Ιανουαρίου του 2022 η 9χρονη εισήχθη σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών, παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην Κλινική. Έπειτα από 24 ώρες το παιδί εμφάνισε νέο επεισόδιο, με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία. Το κορίτσι εισήχθη εκ νέου στη ΜΕΘ και έμεινε εκεί για 24 ώρες χωρίς να έχει συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Το πρώτο 24ωρο το παιδί δεν παρουσίασε κανένα επεισόδιο, ενώ το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσίασε νέο επεισόδιο συνολικής διάρκειας 3,5 λεπτών, το οποίο αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς. Η 9χρονη , σύμφωνα με το διαβιβαστικό, από 28 Ιανουαρίου έως 29 Ιανουαρίου εμφανίζει μικρής διάρκειας τέτοια επεισόδια, ενώ στις 29 του μήνα παρουσιάζει επεισόδια άπνοιας με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφασίσουν τη διασωλήνωση της . Στις 13.50 ώρα την ίδιας ημέρας το παιδί κατέληξε.

Στο πλαίσιο της έρευνας τους οι αστυνομικοί εξέτασαν το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο στο Ωνάσειο όσο και στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. «Κατά τη νοσηλεία στο Ωνάσειο δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί. Επίσης, έγιναν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα» φέρεται να τονίζεται στο διαβιβαστικό.

Ρωτούσε για καμερεσ, ηθελε μονοκλινο

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις φαίνεται να προκύπτει ότι όταν το παιδί μεταφέρθηκε και πάλι στο Παίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου που συνόδευε την κόρη της, ζήτησε από την εφημερεύουσα γιατρό να μείνουν σε μονόκλινο δωμάτιο.

Όπως καταγράφεται το πρώτο βράδυ της νοσηλείας στο δωμάτιο του νοσοκομείου ήταν και ο πατέρας, ενώ από τις 27 Ιανουαρίου και μετά στο πλευρό του παιδιού ήταν μόνον η μητέρα της. Η κατηγορούμενη φέρεται να ρωτούσε το νοσηλευτικό προσωπικό αν υπάρχουν κάμερες στο νοσοκομείου, δηλώνοντας αγχωμένη επειδή αφήνει τα πράγματα της στο δωμάτιο και φοβόταν για κλοπές.

Από τις καταθέσεις των μαρτύρων, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι «κάποια από τα φάρμακα που εχορηγούντο στο παιδί ήταν ενδοφλέβια και κάποια από τη γαστροστομία που έφερε για τη σίτιση του.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί. Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα». Οι αρχές, μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις, κατέγραψαν τις ψύχραιμες κινήσεις της 33χρονης την μοιραία ημέρα. «Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο.

Ψυχραιμη τη στιγμη της ανάνηψης

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού» περιγράφεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό ενώ σημειώνεται ότι «κατά την είσοδο των γιατρών στο θάλαμο διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι από το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε».

Από την έρευνα προέκυψε ότι στο νοσοκομείο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα, ενώ όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η κατηγορούμενη περιγράφεται ως «ψύχραιμη» κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί της.

Διαβάστε επίσης:

“Τζωρτζίνα, Ίριδα, Μαλένα, συγγνώμη που δεν σας προλάβαμε” [5]

«Σε καμία περίπτωση δεν σκότωσε τη Τζωρτζίνα» λέει η αδερφή της Ρούλας – Τι είπε για τον Μάνο [6]

“Στο ένα παιδί δεν έχεις κάνει κακό αλλά για τα άλλα 2….”: Ο άγνωστος καβγάς του ζευγαριού πριν λίγο καιρό [7]