Αρχική InfoSchool Λύκειο Το μεγάλο μας τσίρκο με το όνομα Πανελλήνιες!

Το μεγάλο μας τσίρκο με το όνομα Πανελλήνιες!

πανελλαδικές

Η Αγγελική Ηλιοπούλου, μητέρα παιδιού που συμμετέχει στις Πανελλήνιες, νιώθει την αγωνία της, αλλά και την απογοήτευσή της να κορυφώνονται καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Το γράμμα που ακολουθεί εκφράζει τις απορίες της ίδιας, αλλά και πολλών άλλων γονέων σχετικά με το αμείληκτο αυτό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που ακολουθείται εδώ και χρόνια.

"Όλες αυτές τις μέρες ως γονείς παιδιών που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες , παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου χωρίς πραγματικά να μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας και στα αυτιά μας!

Θέματα τρελά και άπιαστα στα μαθηματικά γενικής όπου υποτίθεται διαγωνίζονται και μαθητές της θεωρητικής. Θέματα που δίνονται και παίρνονται πίσω στη φυσική κατεύθυνσης και που απευθύνονται ως συνήθως στα παιδιά διάνοιες και μόνο. Θέματα που επιδέχονται δύο διαφορετικές και εντελώς αντίθετες απαντήσεις στην έκθεση (έχει -δεν έχει κατακλείδα η παράγραφος). Οδηγίες για διόρθωση στα μαθηματικά διαφορετική  για τα μισά γραπτά από ότι  για τα άλλα μισά. Μέλη της ένωσης φυσικών και μαθηματικών που διαμαρτύρονται για την επιλογή των θεμάτων και την ανάρτηση κάποιων από αυτά στο διαδίκτυο. Επιστολή διαμαρτυρίας καθηγητών σχετικά με τα θέματα... και ακόμη οι πανελλήνιες δεν έχουν τελειώσει!! Πόσα ακόμη τέτοια μας περιμένουν;

Και αναρωτιέμαι, γιατί το έργο το παρακολουθώ πανομοιότυπο σχεδόν κάθε χρόνο εδώ και κάτι χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί που επιλέγονται ως μέλη της επιτροπής θεμάτων και με ποια κριτήρια; Έχουν καμία επαφή με τη σχολική πραγματικότητα σήμερα; Τι είδους μάθημα πιστεύουν ότι γίνεται στα ελληνικά δημόσια σχολεία; Μήπως κάτι τύπου Harvard ή οποιουδήποτε αντίστοιχου ξένου πανεπιστημίου τη στιγμή που παράλληλα το υπουργείο εξακολουθεί να σχίζει τα ιμάτιά του υποστηρίζοντας ότι μπορεί να πάει καλά στις πανελλήνιες ο κάθε μαθητής χωρίς τη βοήθεια κανενός φροντιστηρίου μόνο με προσωπικό διάβασμα και με τη βοήθεια του study for exams; Σε ποιους ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται πουλώντας τέτοιου είδους φτηνά παραμύθια τη στιγμή που οι διορισμένες απ' τους ιθύνοντες του υπουργείου επιτροπές δουλεύουν για να περάσουν το ακριβώς αντίθετο μήνυμα : "γονείς,τρέξτε ξεπουληθείτε, πεινάστε, χρεωθείτε αλλά στείλτε τα παιδιά σας στα καλύτερα, τα πιο ακριβοπληρωμένα και ενημερωμένα φροντιστήρια γιατί εδώ δεν παίζουμε, τα θέματά μας είναι τόσο προχωρημένα που απευθύνονται μόνο σε παιδιά θαύματα ή παιδιά προετοιμασμένα μέχρις τελικής πτώσεως και εξαντλήσεως της πνευματικής και ψυχικής τους υγείας".

Συγχαρητήρια λοιπόν στις εξεταστικές επιτροπές των πανελληνίων για το μπάχαλο που κατάφεραν και φέτος να δημιουργήσουν.
Συγχαρητήρια και στο υπουργείο μας που προνοεί και φροντίζει ώστε τα παιδιά μας να πιέζονται τόσο πολύ στην Γ΄λυκείου ώστε άλλο να μαχαιρώνει την ίδια του τη μητέρα και άλλα...να τρέχουν στα φαρμακεία με συνταγογραφημένα από γιατρούς βαριά ηρεμιστικά (σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα ίδια μου τα μάτια) γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν χωρίς αυτά το άγχος των Πανελληνίων!

Συγχαρητήρια τελικά στη χώρα μας που τρώει τα ίδια τα παιδιά της αφήνοντας το μέλλον τους να κρίνεται από μια διαδικασία που μόνο ως ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟ ΤΣΙΡΚΟ μπορεί να χαρακτηριστεί!!
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ"


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.