- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Το μενού των παιδιών για την 25η Μαρτίου

Το μενού της 25ης Μαρτίου είναι συνυφασμένο με τον μπακαλιάρο και την σκορδαλιά. Επειδή μας αρέσουν οι παραλλαγές σκεφτηκαμε έξυπνες και εύκολες ιδέες για να κάνετε τα παιδιά να «δουν» με ένα άλλο μάτι αυτά τα δύο εδέσματα. Δοκιμάστε τις και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Μπακαλιαρομπουκίτσες με θυμάρι

Υλικά:

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
1-2 κούπες αλεύρι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
2 κ. σ. θυμάρι
πιπέρι και αλάτι αν χρειαστεί
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτελέση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για περισσότερο από μία ημέρα αλλάζοντάς του διαρκώς το νερό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί.Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στίβουμε καλά. Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι. Παίρνουμε μπουκίτσες μπακαλιάρου τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πράσινη σκορδαλιά με πατάτα και μαϊντανό

Υλικά:

1/2 κ. πατάτες
6-8 σκ.σκόρδο καθαρισμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. φύλλα μαϊντανού
3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Βάζουμε στο μπλέντερ τα σκόρδα μαζί με τον μαϊντανό και 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε στο μπολ του μίξερ προσθέτοντας τμηματικά τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο εναλλάξ με το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι ν’ αποκτήσει την υφή που θέλουμε, αλλά όχι πολλή ώρα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται αλάτι ή λεμόνι. Η σκορδαλιά μπορεί να γίνει και λιώνοντας τα υλικά με το πιρούνι ή σε γουδί.