Αρχική InfoMommy Νέα Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, για τον εορτασμό της Ημέρας των Πολυτέκνων

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, για τον εορτασμό της Ημέρας των Πολυτέκνων

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας των πολύτεκνων. «Οι Πολιτειακοί Θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους», ανέφερε αρχικά ο Προκόπης Παυλόπουλος, για να προσθέσει:

«Συγκεκριμένα, κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι Πολύτεκνες Οικογένειες “έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος”». Σύμφωνα με τον ΠτΔ, «το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη πλέον αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής των οποίων δεν έχει επέλθει στην Χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η Οικογένεια, κυρίως δε η Πολύτεκνη Οικογένεια».

happy-family-on-the-grass

Το μήνυμα του Προέδρου της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, Βασίλειου Θεοτοκάτου

Η ημέρα των πολυτέκνων ηχεί πλέον παράδοξα, αφού η Ελλάς ευρίσκεται στην εποχή της Δύσης της. Πνέει πλέον τα λοίσθια και δεν διαφαίνεται ελπίς ότι μπορεί ν΄ ανατραπεί
αυτός ο κατήφορος. Χαρακτηριστικό του καταντήματος της Ελλάδος αποτελεί και το γεγονός ότι τα έτη 2013, 2014 και 2015 (έως 5-10) οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 61.883, πράγμα που δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι η οικονομική κρίση, που αποτρέπει πλέον τα νέα ζευγάρια ν΄ αποκτήσουν τέκνα. Είναι πολύ περισσότερο η εγκατάλειψη των αξιών και των παραδόσεων μας και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα μετά την πτώχευση τον Απρίλιο τού1932, την επόμενη οκταετία (1933 -1940), εγεννήθησαν 1.511.105 παιδιά και οι θάνατοι ήσαν μόλις 812.248, δηλ. υπεροχή γεννήσεων κατά 699.857!!! Δηλαδή οι Έλληνες τότε δημιουργούσαν κάθε χρόνο και μία πόλη των 90.000 κατοίκων!! Σότε όμως οι Έλληνες και μάλιστα οι νέοι είχαν πίστη προς την ΟρθόδοξηΕκκλησία μας, πίστευαν στην οικογένεια και διεπνέοντο από την αγάπη προς την πατρίδα. Αντίθετα σήμερα όλα αυτά τα έχομε απεμπολήσει και αναμένουμε το τέλος. Μπροστά σε όλα αυτά και σήμερα ακόμη υπάρχουν νέα ζευγάρια, που έχουν την τόλμη και το θάρρος και με πίστη προχωρούν στην απόκτηση και τέταρτου παιδιού, δείχνοντας σε όλους τον δρόμο των πολυτέκνων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.