Αρχική Infokids Υγεία Το μωρό που γεννήθηκε για να σώσει τον αδελφό του - Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία!

Το μωρό που γεννήθηκε για να σώσει τον αδελφό του - Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία!

Parents Overcome One Child Policy so Second Baby Can Save FirstΈνα κοριτσάκι γεννήθηκε για να σώσει τον μεγάλο της αδελφό που πάσχει από λευχαιμία σε τελευταίο στάδιο, αφού οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η μικρή είναι ο τέλειος δότης για το άρρωστο παιδί. Ο 6χρονος Wang Cansen διαγνώσθηκε με λευχαιμία σε ηλικία 4 ετών και ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία, όταν ο καρκίνος επέστρεψε οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι χωρίς μεταμόσχευση δεν υπάρχει πιθανότητα να ζήσει.

Αμέσως οι γονείς του παιδιού υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, αλλά ούτε εκείνοι ούτε κανείς από τους υπόλοιπους συγγενείς βρέθηκαν να είναι συμβατοί δότες. Όταν το ζευγάρι πληροφορήθηκε από τους γιατρούς ότι ένας αδελφός ή μια αδελφή θα μπορούσε να είναι πιθανός δότης, αποφάσισαν να ξεκινήσουν τις προσπάθειες για την απόκτηση ενός νέου μωρού.

Ωστόσο, με τη σκληρή νομοθεσία στην Κίνα για την απόκτηση δεύτερου παιδιού, οι γονείς έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση για να τους χορηγηθεί ειδική άδεια - όπως και έγινε! Μάλιστα, η χαρά τους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι η κόρη τους που γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου είναι ο κατάλληλος δότης.

Οι γιατροί είχαν τη δυνατότητα να αποθηκεύσουν δείγματα από τον πλακούντα και τον ομφάλιο λώρο του μωρού που θα χρησιμοποιηθούν για να χαρίσουν τη σωτήρια θεραπεία στον αδελφό της. Ο Wu Chang, ένας από τους εκπροσώπους του νοσοκομείου, αναφέρει: «Η εξαγωγή βλαστικών κυττάρων ήταν σχετικά ακίνδυνη και ανώδυνη τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογέννητο και πρόκειται να προσφέρει πολύ γρήγορα τη ζωή στο μικρό αγόρι, καθώς η σωτήρια επέμβαση έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες μέσα στο μήνα".

Παρά την ηλικία του, ο μικρός Cansen γνωρίζει πολύ καλά ότι η ασθένεια είναι απειλητική για τη ζωή του και ότι η αδελφούλα του γεννήθηκε για να τον σώσει. Μάλιστα, όταν η μητέρα του ήταν ακόμη έγκυος, το γλυκό αγοράκι άγγιξε την κοιλιά της και της είπε ότι θα προστατεύει τη μικρή αδελφή του για πάντα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.