Το Μουσείο της Ακρόπολης στις… οθόνες μας! Τα 2.156 έργα του μουσείου online KAI ειδική σελίδα για τα παιδιά

“OYAOY!” -είναι η πρώτη λέξη που σου έρχεται στο μυαλό ανοίγοντας την ολοκαίνουργια ιστοσελίδα του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της εποχής, παρουσιάζει για πρώτη φορά τα 2.156 εκθέματά του online, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης».

Στη νέα αυτή ιστοσελίδα μπορεί κανείς να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του Μουσείου και να περιηγηθεί στους εκθεσιακούς του χώρους, λαμβάνοντας πληροφορίες για την επίσκεψη εκεί, τις περιοδικές εκθέσεις, τις εκδηλώσεις κ.λ.π. Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός μουσειακός ιστοχώρος προσφέρει ελεύθερη εικονική πρόσβαση σε όλα τα εκθέματά του, ώστε να μπορεί αν τα απολαύσει η παγκόσμια κοινότητας –εξάλλου ο ιστοχώρος είναι διαθέσιμος και στα Αγγλικά. Είναι, μάλιστα, φιλικός σε άτομα με αχρωματοψία και με μειωμένη όραση.

Τέλος, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει και τους μικρούς φίλους του Μουσείου της Ακρόπολης, για τους οποίους δημιουργήθηκε μια ξεχωριστή ιστοσελίδα, η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών που καλούνται να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο του Μουσείο μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια, διασκεδαστικά βίντεο και μία σειρά από εξαιρετικές δραστηριότητες.

Όταν με το καλό το Μουσείο θα ανοίξει ξανά, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο νέους χώρους, στον δεύτερο όροφο: Τις οθόνες αφής, του Κέντρου Πολυμέσων, μέσω των οποίων θα μπορούν να περιηγηθούν στις συναρπαστικές ιστορίες και τις περιπέτειες που γνώρισαν μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της Ακρόπολης. Και την Παιδική Γωνιά, όπου τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν διασκεδαστικά ψηφιακά παιχνίδια και ευχάριστα βίντεο που ζωντανεύουν αρχαίους μύθους, αφηγούνται υπέροχες ιστορίες και ξεδιπλώνουν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων.