Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Το "Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς" υποδέχεται το κοινό δωρεάν στο Μουσείο Μπενάκη (12-14/7)

Το "Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς" υποδέχεται το κοινό δωρεάν στο Μουσείο Μπενάκη (12-14/7)

Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς 4Ιστορίες, διηγήσεις, συμπεριφορές, ήχοι, τυχαίο ανθρώπινο υλικό, λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, με βάση μια θεματική 15 ενοτήτων περίπου, συγκροτούν ένα φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης, το "μόλις" της ζωής. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2013, το Θέατρο Σημείο παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά, τη θεατρική εγκατάσταση "Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς" σε σύλληψη και σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα βρίσκεται εγκατεστημένη σε συμβατικούς και μη χώρους, του Μουσείου Μπενάκη στις 12,13,14 Ιουλίου .Η θεατρική αυτή εγκατάσταση αποτελείται από ένα σύνολο ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, οι οποίες συνιστούν ένα μουσείο του ανθρώπου.

Μουσείο Ανθρώπινης Συμπεριφοράς 6Λίγα λόγια για τη σύλληψη

Στο έργο αυτό ο Νίκος Διαμαντής  επιλέγει θέματα , τα οποία διαμορφώνουν την ανθρώπινη συμπεριφορά, έναν ευρύ άτλαντα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Σε μια σειρά δεκαπέντε περίπου θεμάτων , όπως ο έρωτας, ο θάνατος, το έλεος, η χαρά, η αγάπη, το σεξ, τα ζώα , το γήρας, η ουτοπία, η δημοκρατία, η σκιά και η έλλειψη, η μνήμη και η λήθη, το βάδισμα , το τραγούδι και η τροφή, θέματα  τα οποία καταλήγουν σ' ένα καταιγιστικό credo, ένα μανιφέστο για  τον άνθρωπο, τα ζωντανά εκθέματα-ηθοποιοί  συνθέτουν μια βιωματική -αλλά όχι μόνο- σκιαγράφηση η οποία δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να στοχαστεί, περπατώντας με τη βοήθεια ενός οδηγού-χάρτη , ελεύθερα ανάμεσα στους διαφορετικούς χώρους καεί στα ζωντανά εκθέματα, δηλαδή τους ηθοποιούς. Χωρίς να γνωρίζουμε, πορευόμαστε στο σύμπαν μοναχοί, γεμάτοι θαυμασμό κι απορία . Τα χρόνια περνούν και ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο αδύναμος να βρίσκει απαντήσεις, αλλά όλο και πιο ικανός να θέτει ερωτήματα.

Συντελεστές

Σύλληψη -  σκηνοθεσία:   Νίκος Διαμαντής
Παραγωγή:   Ιωάννα Μακρή
Εικαστική επιμέλεια:   Άρτεμις Μουρατίδου, Κατερίνα Παπαγεωργίου

Παίζουν:
Ελενα Αρβανίτη
Πέτρος Βερβερής
Αντώνης Γαλέος
Γρηγόρης Γαιτανάρος
Σταύρος Γιαννακόπουλος
Ελένη Ζαραφίδου
Ιωάννα Μακρή
Ελενα Μετζέλου
Τατιάνα Μύρκου
Νίκος Παντελίδης
Χρυσάνθη Παπαγεωργίου
Γιάννης Πάρτογλου
Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Σοφία Μελισσουργού
Κοσταντίνα Σιδέρη
Χρήστος Σκούρτας
Κλειώ Σοφιανοπούλου
Χρυσοβαλάντης Φράγκος
Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Συμμετέχουν:
Θόδωρος Γεωργίου
Νίκος Ξυδάκης
Σάββας Μιχαήλ
Γιάννης Μακρυδάκης

Πρωτότυπα κείμενα:
Μιχάλης Παλίλης
Κάλια Παπαδάκη
Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Γιάννης Τζανετάκης

Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Ανδριόπουλος

Ώρες & ημέρες παραστάσεων:
Παρασκευή 12/7    18:00 – 21:00
Σάββατο 13/7         18:00 – 21:00
Κυριακή 14/7          12:00 – 15:00

Οι παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου
210 34 53 111


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.