Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Το Μουσείο Ηρακλειδών γιορτάζει με αφιέρωμα στα Μαθηματικά (18/5)

Το Μουσείο Ηρακλειδών γιορτάζει με αφιέρωμα στα Μαθηματικά (18/5)

artmath-low-rgbΗ 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα μουσεία στις μέρες μας βασίζονται στον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς που διαφυλάσσουν και εκθέτουν, αλλά και στη δημιουργικότητα και ζωντάνια των δράσεών τους. Ο συνδυασμός των παραδοσιακών αξιών της διαφύλαξης τής πολιτιστικής κληρονομιάς με τη δημιουργικότητα είναι απαραίτητος για την ανανέωσή τους και την επικοινωνία τους με το κοινό. Στον πυρήνα αυτού του συνδυασμού βρίσκεται η πεποίθηση ότι η δημιουργικότητα μαζί με τη μνήμη μπορούν να συμβάλουν στην ανανέωση της κοινωνίας και στην κοινωνική αλλαγή.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο Ηρακλειδών και το Ινστιτούτο Έρευνας Μουσικής & Ακουστικής (ΙΕΜΑ αξιοποιούν την ιστορική παρακαταθήκη - αντίληψη σύνδεσης Μουσικής και Μαθηματικών - που ξεκινάει από τους Πυθαγόρειους τον 6 π.Χ. αιώνα, συνεχίζεται στους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους, περνά στην Αναγέννηση, τον Μπαχ και τη συγκερασμένη κλίμακα και φτάνει στη μουσική του Ξενάκη και των άλλων συνθετών στις μέρες μας - και διοργανώνουν video προβολές, στις τρεις αίθουσες προβολών που διαθέτει το Μουσείο Ηρακλειδών, με τον γενικό τίτλο: "Μουσική + Μαθηματικά = Κοινωνική Αρμονία"


Τα video που θα προβληθούν είναι:

1) Μουσική και Μαθηματικά από τον Πυθαγόρα έως τις μέρες μας ~ 45'
2) Η αρμονία των σφαιρών ~25'
3) Εκτελέσεις έργων μουσικής και μαθηματικών ~40'

Οι προβολές θα επαναλαμβάνονται από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου, 11:00-19:00.
Η είσοδος στο Μουσείο εκείνη την ημέρα είναι ελεύθερη

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
210 34 61 981


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.