Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Το Μουσείο Μπενάκη γιορτάζει τις «Ημέρες Γαστρονομίας» (9-11/5)

Το Μουσείο Μπενάκη γιορτάζει τις «Ημέρες Γαστρονομίας» (9-11/5)

AICFFΜε κεντρικό σύνθημα “A Spoonful of Inspiration”, οι Ημέρες Γαστρονομίας, η μεγαλύτερη διοργάνωση - θεσμός για τον πολιτισμό της γεύσης στην Ελλάδα και σημείο αναφοράς για τους λάτρεις και τις κοινότητες της ελληνικής γαστρονομίας ανοίγει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη, φιλοξενώντας ένα συναρπαστικό πρόγραμμα με πάνω από 80 θεματικές εκδηλώσεις όπως: προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών από όλον τον κόσμο στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας (AICFF) το οποίο πλαισιώνεται από ευρηματικές δράσεις με τη συμμετοχή διακεκριμένων δημιουργών, καλλιτεχνών και ανθρώπων της γεύσης.

GastronomyPoster_net_b2Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, live cooking sessions και food performances από δημοφιλείς chefs με δημιουργικές παρουσιάσεις εμπνευσμένες από την μεγάλη οθόνη. Προγράμματα για τη σχέση της γαστρονομίας με την τέχνη και τον πολιτισμό όπως arte de la table, food blogging, design, food styling and photography με τη συμμετοχή εικαστικών, δημιουργών και designers. Σύγχρονη δημιουργική κουζίνα και καινοτόμες δίαιτες στο πλαίσιο του προγράμματος Chefs in Residence. Γαστρονομικός τουρισμός, επιτυχημένα μοντέλα επιχειρηματικής δράσης και πρωτότυπες ιδέες ανάδειξης της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

gastronomia11Εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής γαστρονομίας, της οινολογίας και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας συμμετέχουν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα από θεματικά εργαστήρια και ειδικές δράσεις γευσιγνωσίας και γευστικών δοκιμών, εκπαιδευτικά σεμινάρια, στρογγυλά τραπέζια συζήτησης, παρουσιάσεις πρωτοβουλιών και πολλαπλές ευκαιρίες δικτύωσης παραγωγών, food buyers, δημοσιογράφων και ειδικών στο food marketing. Αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας παραγωγών από όλη την Ελλάδα.

Θεματικές μουσικές βραδιές, mixology και bartending events πλαισιώνουν την διοργάνωση σταθμό της ελληνικής γαστρονομίας η οποία ανακήρυξε φέτος τις Κυκλάδες ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό φιλοξενώντας για πρώτη φορά το πιο ευρύ και αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης Κυκλαδικής γαστρονομίας όπως δεκάδες chefs και restaurateurs, οινολόγους, και γαστρονόμους και την διεξαγωγή επίλεκτων θεματικών αφιερωμάτων για την Κουζίνα του Αιγαίου, τον κυκλαδικό οίνο και αμπελώνα, το κυκλαδικό τυρί και το μέλι, τις μικρές ζυθοποιίες τα αρωματικά φυτά και βότανα καθώς και το πρώτο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας. Τον ερχόμενο Μάιο το Μουσείο Μπενάκη πλημμυρίζει από έμπνευση, δημιουργία και πολιτισμό της γεύσης αποκλειστικά στις Ημέρες Γαστρονομίας.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Eισιτήρια: 9/5/2014 ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014 -τριήμερο εισιτήριο Μουσείο Μπενάκη 09:45  17,00€
9/5/2014 ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014 ημερήσιο  Μουσείο Μπενάκη 10:00 7,00€
10/5/2014 ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014 ημερήσιο Μουσείο Μπενάκη 10:00 7,00€
11/5/2014 ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ 2014 ημερήσιο Μουσείο Μπενάκη 10:00 7,00€
Μουσείο Μπενάκη

Πειραιώς 138

Είσοδος σε ΑμΕΑ δωρεάν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.