Αρχική Νέα To Μουσείο της Ακρόπολης μας προσκαλεί οικογενειακώς την 28η Οκτωβρίου

To Μουσείο της Ακρόπολης μας προσκαλεί οικογενειακώς την 28η Οκτωβρίου

Athens_acropolis_museum-DirkseΜια ενδιαφέρουσα πρόταση για το πώς θα περάσουμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα δίνει φέτος το Μουσείο Ακρόπολης το οποίο θα προσφέρει σε παιδιά και ενήλικες μια σειρά παρουσιάσεων και εργαστηρίων. Ολη την ημέρα από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη. Σημειώστε λοιπόν...

Πρώτον είναι οι δέκα παρουσιάσεις για ενήλικες με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης». Εδώ οι επισκέπτες/θεατές θα γνωρίσουν τους θεούς και τους ήρωες που υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς αλλά και τους τόπους λατρείας του Ποσειδώνα, της Αρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών γύρω από τους ναούς της θεάς Αθηνάς στις πλαγιές του Ιερού Βράχου.

Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου. Η συμμετοχή στις δέκα παρουσιάσεις είναι έως είκοσι πέντε επισκέπτες σε κάθε μία από αυτές (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ η δήλωση της συμμετοχής μπορεί να γίνει στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης. Ωρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10.30 π.μ.-12 μεσημέρι, 1.30 μ.μ., 3 μ.μ. 5.30 μ.μ., 6 μ.μ, 7 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ., ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

acropolis-museum-acropoli-001«Μύθοι σε εικόνες» ο τίτλος των οκτώ εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Ελληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Τα παιδιά καλούνται να στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους. Η συμμετοχή είναι έως δέκα παιδιά ανά εργαστήριο (διάρκεια 30 λεπτά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ όπως και στις παρουσιάσεις ενηλίκων η δήλωση συμμετοχής θα γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών της εισόδου του Μουσείου.

Το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Υδρα» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ. και παράλληλα το εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες» θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.

Μουσείο Ακρόπολης,

Διονυσίου Αρεοπαγίτου,

210 9000900,


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.