Αρχική InfoDad Το μυστικό για τη θεραπεία κατά του AIDS κρύβεται τελικά στα γεράνια;

Το μυστικό για τη θεραπεία κατά του AIDS κρύβεται τελικά στα γεράνια;

article-2549649-1B1C060C00000578-339_634x391Σύμφωνα με νέα έρευνα το γεράνι θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί για μία νέα γενιά θεραπειών κατά του ιού HIV.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα της ρίζας από το φυτό γεράνι αδρανοποιεί τον ιό HIV-1 και εμποδίζει την εισβολή του στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο ιός HIV διακρίνεται σε δύο τύπους: τον HIV-1 που είναι υπεύθυνος για την πλειονότητα των κρουσμάτων του AIDS και τον HIV-2.

Οι ερευνητές από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για την Περιβαλλοντική Υγεία στο Μόναχο ανακάλυψαν επίσης ότι τα εκχυλίσματα της ρίζας από τα γεράνια προστατεύουν το αίμα και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος σε περίπτωση πιθανής μόλυνσης από τον ιό.

HIV AIDSΑρκετές κλινικές μελέτες έχουν ήδη δείξει ότι τα εκχυλίσματα γερανιού είναι ασφαλή για ανθρώπινη χρήση, ενώ στη Γερμανία έχει ήδη αδειοδοτηθεί η χρήση τους ως φυτικά φάρμακα.

“Το εκχυλίσματα του φυτού επιτίθενται στον HIV- 1 με ένα τρόπο δράσης που είναι διαφορετικός από όλες τις υπόλοιπες κλινικές θεραπείες κατά του ιού. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πολύτιμα συμπληρώματα για τις καθιερωμένες θεραπείες κατά του HIV. Επιπλέον, θα ήταν πολύ χρήσιμα σε χώρες με περιορισμένους πόρους, αφού είναι πολύ εύκολο να παραχθούν και δεν χρειάζονται ψυγείο”, αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Ruth Brack-Werner.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περισσότεροι από 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV, η πλειοψηφία τους συγκεκριμένα από τον τύπο HIV-1.

Χωρίς θεραπεία ο ιός καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλεί το σύνδρομο επίκτητης ανοσοανεπάρκειας (AIDS), που αποτελεί μία από τις δέκα κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.