Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Το μυστικό της επιτυχίας των εφήβων βρίσκεται στην καλοκαιρινή εργασία

Το μυστικό της επιτυχίας των εφήβων βρίσκεται στην καλοκαιρινή εργασία

working-teen2Οι έφηβοι που αναλαμβάνουν εργασίες μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αποκτούν σημαντικά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν εισέρχονται στον κόσμο της εργασίας ως ενήλικες.

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν εργάζονται σε θέσεις εργασίας χαμηλής ειδίκευσης, όπως σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού ή καφετέριες, θα μπορούσαν να έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα ώστε να αποκτήσουν μια καλά αμειβόμενη εργασία στο μέλλον.

“Με το καλοκαίρι σε εξέλιξη και τα παιδιά να κάθονται στον καναπέ, πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν θα πρέπει να ωθήσουν τους νέους στην εξεύρεση εργασίας”, αναφέρει ένας από τους συγγραφείς της μελέτης του Πανεπιστήμιου British Columbia στον Καναδά.

Ο καθηγητής Marc-David Seidel και η ομάδα του επισημαίνουν ότι πέρα από μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, οι έφηβοι που εκτίθενται πρόωρα στην αγορά εργασίας μπορούν να ανακαλύψουν τις προτιμήσεις τους, να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να αποκτήσουν καλύτερες συστάσεις και να μάθουν πώς να «κυνηγούν» μια θέση εργασίας με μεγαλύτερη επιτυχία.

Επιπλέον, η έρευνα καταλήγει ως εξής: “Η εφηβική εργασία έχει στιγματιστεί ως εκμετάλλευση, με πολλούς γονείς να επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους σε θερινή κατασκήνωση ή διακοπές με φίλους. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι η εργασία μπορεί να προσφέρει εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές ευκαιρίες που προετοιμάζουν τους νέους για τον πραγματικό κόσμο”.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.