Το μυστικό της ευτυχίας βρίσκεται…

Happy-WomanΕάν είστε λάτρης της άσκησης και αναρωτιέστε για τα οφέλη που μπορεί να έχει η συνδρομή σας στο γυμναστήριο, τότε η παρακάτω έρευνα θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι όσοι διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να κρατηθούν σε φόρμα είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 40.000 άτομα, τα οποία ρωτήθηκαν σχετικά με τη συμμετοχή τους στις τέχνες και τον αθλητισμό. Χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη κι άλλα στοιχεία, όπως ο μισθός και η ηλικία, οι ερευνητές εξέτασαν ποιες δραστηριότητες σχετίζονται με την ευτυχία και ποιες όχι.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν στατιστικά σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και της ατομικής ευημερίας.

Ο χορός και η κολύμβηση φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία των συμμετεχόντων, ενώ η επίσκεψη στη βιβλιοθήκη θεωρείται εξίσου ευεργετική. Άλλες δραστηριότητες, όπως η ενασχόληση με τη μουσική, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους.