Το μυστικό του Tom: Ένα video-animation για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου που βοηθά τα παιδιά να μιλήσουν

Σεξουαλική κακοποίηση είναι η επιβολή ανεπιθύμητης σεξουαλικής συμπεριφοράς από ένα άτομο σε άλλο. Υπολογίζεται, ότι περίπου το 25% των γυναικών και το 15% των ανδρών κακοποιήθηκαν σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά. Είναι τα ίδια αυτά παιδιά που αν δεν θεραπεύσουν τις πληγές τους έχουν αυξημένες πιθανότητες να επαναλάβουν το έγκλημα ως ενήλικες.

Η αναγνώριση, η αξιολόγηση και η παρέμβαση μπορούν να μετριάσουν τις συνέπειες της σεξουαλικής κακοποίησης. Αυτή η διαδικασία επιβάλλεται να γίνεται συστηματικά και στοχευμένα, ήδη από μικρή ηλικία, με τον κατάλληλο βέβαια τρόπο κάθε φορά.

Το παρακάτω βίντεο, στο οποίο βλέπουμε την αντίδραση ενός παιδιού που έχει βρεθεί στη θέση του θύματος και αποφασίζει να μιλήσει στη μαμά του, είναι παραγωγή της ισραηλινής ένωσης κέντρων κρίσης βιασμών σε συνεργασία με τον L.Raphael Geneve ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και για την εκπαίδευση γονέων και παιδιών.

Παρακολουθήστε το και αν κρίνετε ότι ανταποκρίνεται στην ηλικία του παιδιού σας (οπωσδήποτε σχολικής ηλικίας) καλέστε το να το δει: