Αρχική Βάφτιση - Παιδικά Πάρτι Το μυστήριο της βάφτισης σύμφωνα με την παράδοση

Το μυστήριο της βάφτισης σύμφωνα με την παράδοση

baptism_immersion_1

Το μυστήριο της βάφτισης έχει τα δικά του έθιμα, τους ιδιαίτερους συμβολισμούς του, που μπορεί στο πέρασμα των χρόνων να μην ακολουθούνται με... ευλάβεια, παρ' όλα αυτά, θέλουμε να τους γνωρίζουμε και αν μπορούμε -γιατί όχι;- να τηρούμε.

  • Ποιος θα βαφτίσει το παιδί; Αν είναι το πρώτο σας, μάλλον εκείνος/η που σας πάντρεψε, μπορεί και να σας λύσει τα χέρια. Εξάλλου, αυτό λέει και το έθιμο. Το πρώτο παιδί του ζευγαριού το βαφτίζει ο κουμπάρος που πάντρεψε το ζευγάρι, καθώς έτσι του "λύνονται" τα χέρια, τα οποία "δέθηκαν", όταν τους άλλαξε τα στέφανα.
  • Δεν πρέπει να κόψετε τα μαλλιά του παιδιού πριν από τη βάφτισή του.
  • Η λαμπάδα της βάφτισης συμβολίζει την ψυχή του παιδιού και κατά το τελετουργικό του Μυστηρίου καίγεται μαζί με 3 λευκά κεράκια, που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα.
  • Ο νονός παραδίδει το μωρό στη μητέρα, αφού πρώτα εκείνη γονατίσει τρεις φορές και του φιλήσει έπειτα το χέρι.
  • Αφού περάσουν τρεις ημέρες από τη βάφτιση, η μητέρα μπορεί να πλύνει τα βαφτιστικά ρούχα του παιδιού και τα λαδόπανα, κρατώντας σε λεκάνη το νερό, το οποίο θα ρίξει έπειτα είτε στη θάλασσα είτε σε χώμα.
  • Για τρεις συνεχόμενες Κυριακές μετά τη βάφτισή του, το παιδί πρέπει να κοινωνήσει, ει δυνατόν με την παρουσία του νονού/άς. Την τρίτη Κυριακή θα αφήσετε τη λαμπάδα της βάφτισης να καεί στην εκκλησία.

Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.