Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το να μην δίνουμε χαρτζιλίκι στο σχολείο βοηθάει τα παιδιά να τρώνε σωστά;

Το να μην δίνουμε χαρτζιλίκι στο σχολείο βοηθάει τα παιδιά να τρώνε σωστά;

KORITSAKIΓνωρίζουμε σήμερα ότι το σχολικό περιβάλλον επηρεάζει σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών, αναφέρει η παιδοδιαιτολόγος Ελένη ΚουήΠαράλληλα, τα ανθυγιεινά σνακ στο σχολείο επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία και το βάρος τους. Μια ερώτηση που τίθεται από πολλούς γονείς είναι αν το να μη δίνουν χαρτζιλίκι στο παιδί για να ψωνίσει από το κυλικείο, θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση της διατροφής του.

Θα λέγαμε ότι κάτι τέτοιο είναι μία λύση, εφόσον φυσικά του δίνουμε υγιεινά σνακ από το σπίτι και φυσικά νεράκι! Τα περισσότερα παιδιά χρειάζονται μόνο ένα σνάκ στο σχολείο μαζί τους, εκτός από αυτά που τρώνε και μεσημεριανό γεύμα εκεί. Αυτό θα πρέπει να αποτελέιται από πηγή αμύλου (ψωμί, αραβική πίτα, κριτσίνια, ρυζογκοφρέτες), μία πηγή πρωτείνης (τυρί, γαλοπούλα, αυγό) και φυσικά από ένα φρούτο.

Παράλληλα, εξηγούμε στο παιδί ότι δεν τρώμε σε κάθε διάλειμμα, δεδομένου πως έχουμε καταναλώσει πρωινό και στη συνέχεια έρχεται το μεσημεριανό. Άρα, θα μπορούσε να θεωρηθεί υπερβολικό και ίσως και παρακινδυνευμένο αν τα παιδιά είχαν και σνακ από το σπίτι και χρήματα μαζί τους. Όπως προείπαμε, χρήματα για το κυλικείο θα μπορούσαν να έχουν μαζί τους μία φορά την εβδομάδα αν και εφόσον το επιθυμούν!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter