Το νέο Bing Logo κι οι άλλες αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης

bing-new-logo

Πριν λίγο καιρό είχαμε την ανανέωση στο λογότυπο της Yahoo. Τώρα είναι η Microsoft που μας συστήνει το νέο λογότυπό της στη μηχανή αναζήτησης Bing.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η δημιουργία του δεν ήταν εύκολη υπόθεση και συγκεκριμένα χρειάστηκαν εκατοντάδες μελέτες και δοκιμές σχετικά με τη γραμματοσειρά, το χρώμα, το μέγεθος και τη μορφή του. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι μια τροποποιημένη έκδοση της Segoe, και φυσικά flat για να ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα λογότυπα της εταιρείας, ενώ το χρώμα από μπλε έγινε πορτοκαλοκίτρινο. Το γραμμα ‘b’ παρέμεινε μικρό ενώ όλα εμφανίζονται αρκετά διαφοροποιημένα και πιο καθαρά.

New-Bing-Website

Οι αλλαγές δε σταμάτησαν όμως στο λογότυπο, αφού η μηχανή αναζήτησης αλλάζει πλέον και τον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων της από τρεις στήλες σε δύο, ενώ η αναζήτηση γίνεται πλέον πιο απλή και γρήγορη.

Η εξέλιξη του Bing αποτελεί μέρος της γενικότερης ανανέωσης και αναδιάρθρωσης της εταιρείας που πλέον θα μπορεί να παρέχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες σε όλο το φάσμα υπηρεσιών της Microsoft. Το Bing δεν είναι απλά μία μηχανή αναζήτησης για το web, είναι πολλά παραπάνω.

iPBQtQegvD0E

Εκτός από το νέο Bing logo, η Microsoft προχωρά και στον ανασχεδιασμό της κεντρικής σελίδας του Bing.com που πλέον θα προσφέρει την ίδια εμπειρία χρήσης μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών, tablets και smartphones. Τα αποτελέσματα των αναζητήσεων γίνονται ακόμη καλύτερα και πιο δυναμικά και σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά Snapshot και Sidebar παρέχεται πιο ουσιαστική αλληλεπίδραση για τους χρήστες. Οι αλλαγές θα είναι ορατές προς το παρόν μόνο για την Αμερική στη διεύθυνση bing.com/new.