Αρχική InfoSchool Λύκειο Το νέο Λύκειο ξεκινά φέτος από την Α' Λυκείου

Το νέο Λύκειο ξεκινά φέτος από την Α' Λυκείου

56a937c3f80cf6a4362f00346c15fc3a_XL

Τελείως διαφορετική θα είναι η εικόνα που θα συναντήσουν φέτος οι μαθητές στα δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο θα ισχύσουν από φέτος μόνο για την Α” Λυκείου, ενώ η εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ με το νέο σύστημα θα γίνει από το 2016.

Στην Α” και Β” Λυκείου οι μαθητές θα κληθούν να διαγωνιστούν σε όλα τα μαθήματα, ενώ θα υπάρχει μία εξειδίκευση στην τελευταία τάξη, στην οποία οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν ένα από τα πέντε ή έξι επιστημονικά πεδία εξειδίκευσης.

Στη Β” Λυκείου οι «Κατευθύνσεις» μετονομάζονται «Ομάδες Προσανατολισμού» και είναι δύο, ενώ στη Γ” Λυκείου γίνονται τρεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή ή την απόλυση του μαθητή αποτελεί η επίτευξη γενικού βαθμού 10, αντί του 9,5 που ίσχυε ως σήμερα, ενώ για την απόλυση από τη Γ” Λυκείου ο μέσος όρος της προφορικής και της γραπτής βαθμολογίας στην Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά θα πρέπει να είναι ίσος ή ανώτερος του 10 -ένα σημείο ιδιαίτερα ασαφές, καθώς τα Μαθηματικά δεν αναφέρονται στη Γ” Λυκείου ως μάθημα Γενικής Παιδείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.