Αρχική Νέα Το Nickelodeon διοργανώνει ημερίδα για την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά

Το Nickelodeon διοργανώνει ημερίδα για την ορθή χρήση των νέων τεχνολογιών από τα παιδιά

Nickelodeon
Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους τα παιδιά αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο μπροστά στον υπολογιστή.

Ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι παραδέχονται μάλιστα ότι «την εποχή που οι τζούνιορ της οικογένειας δεν έχουν σχολείο ή άλλου τύπου υποχρεώσεις, σερφάρουν ή παίζουν στο Διαδίκτυο με τις ώρες, χάνοντας ουσιαστικά τον έλεγχο. Εχει αποδειχτεί ότι η υπερβολική χρήση του σιγά-σιγά εξελίσσεται σε εξάρτηση στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν αναλύσουμε το φαινόμενο, καταλήγουμε σε ένα άκρως δυσοίωνο συμπέρασμα: ότι η υπερβολική χρήση του Διαδικτύου φέρνει εθισμό και σχετίζεται με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες των ανηλίκων, οι οποίες τα οδηγούν στην έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας και εντέλει στην απομόνωση».
Το Nickelodeon, ένα αμιγώς παιδικό κανάλι με πλούσιο πρόγραμμα και κοινωνικές ευαισθησίες, έρχεται να προβληματίσει με τον τρόπο του γονείς, εκπαιδευτικούς και μεγάλους. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο παιδικό κανάλι  -με εκατομμύρια fan-  το οποίο μέσω των διαδραστικών του προγραμμάτων κρατά τα παιδιά σε εγρήγορση. Η επιτυχία του Nickelodeon μόνο τυχαία δεν θεωρείται αφού στη γενικότερη φιλοσοφία του είναι να παρέχει προγράμματα που φέρνουν κοντά την οικογένεια κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μικρών μέσα από σειρές, παιχνίδια και εκπομπές που συνδυάζουν την εκμάθηση με την ψυχαγωγία και τον κοινωνικό προβληματισμό.

Οι ημερίδες

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το Nickelodeon, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του, διοργανώνει μια σειρά από ημερίδες που αφορούν τα σύγχρονα προβλήματα των παιδιών. Η πρώτη, μάλιστα, η οποία γίνεται την Τετάρτη 2 Ιουλίου στην αίθουσα ΜC3 «N. Σκαλκώτας» από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, αφορά στη σχέση των ανηλίκων με το Διαδίκτυο. Με κεντρικό θέμα «Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι» ανοίγει έναν εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των πλέον αρμόδιων φορέων από την πλευρά της Πολιτείας, αλλά και του επιστημονικού κόσμου. Σημείο αναφοράς θα είναι η ορθή και ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών και παράλληλα οι παθογένειες που προκαλεί η λανθασμένη χρήση τους, οι αιτίες που την προκαλούν, καθώς και η λύση. Απώτερος στόχος είναι η πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διαλέξεων, workshops και ελεύθερων ανακοινώσεων όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος με εισηγήσεις διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου αλλά και παιδιάτρων, ψυχολόγων, επιχειρηματιών και αθλητών. Στους κεντρικούς ομιλητές συμπεριλαμβάνονται εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου όπως η Αρτεμις Τσίτσικα, επίκουρη καθηγήτρια Παιδικής και Εφηβικής Ιατρικής, ο Κλήμης Ναυρίδης, καθηγητής Ψυχολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, ο Μανώλης Σφακιανάκης, διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η Στέλλα Χρηστίδη, ψυχίατρος - επιμελήτρια, υπεύθυνη μονάδας απεξάρτησης από το Διαδίκτυο για ηλικίες άνω των 18, καθώς και άλλοι. Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη υπό την προϋπόθεση έγκαιρης εξασφάλισης θέσης. Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.nickinaction.gr, ή μέσω Facebook. Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας τηλεφωνώντας στα 210 6871140 και 6932749713.

To πρόγραμμα

Α’ ενότητα, 10.00-13.00
■ Εφηβοι και Νέες Τεχνολογίες: Ευκαιρίες, Προκλήσεις και Κίνδυνοι - Γραµµή Βοήθειας «Υποστηρίζω»
Αρτεµις Τσίτσικα
Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής
■ Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης Διευθυντής
της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήµατος της Ελληνικής Αστυνοµίας
■ Οι κίνδυνοι των κινδύνων για τα παιδιά
Κλήµης Ναυρίδης
Καθηγητής Ψυχολογίας
■ Νεαροί ενήλικες
και χρήση του Διαδικτύου.
Στέλλα Χρηστίδη Ψυχίατρος, επιµελήτρια Β' ΨΝΑ
■ Το Διαδίκτυο στη ζωή µας: Μάθηση, Ψυχαγωγία, Ασφάλεια
Μαρία-Αννα Γαϊτάνη Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, MSc

Β’ ενότητα, 13.30-16.00
■ Οι αρχιτέκτονες του αύριο και η σχέση τους µε τα νέα Μέσα, Βαλέρια Τζάµη
Γενική διευθύντρια FOCUS BARI A.E.
Αννα Καραδηµητρίου
Γενική διευθύντρια Καταναλωτικών Ερευνών της FOCUS BARI
■ Παιδιά και Ιντερνετ, Ευκαιρίες και Κίνδυνοι
Τάσος Φλάµπουρας
Ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Aventurine
■ Το Σύγχρονο Ψηφιακό Σχολείο.
Μαρία Βρανοπούλου
Εκπαιδευτικός στο Κολλέγιο Αθηνών, εξειδικευµένη από το Harvard University
■ Σεξουαλικοποίηση-Sexualization σε παιδιά και εφήβους:
Εφη Μπάρλου
Παιδοψυχίατρος, επιστ. συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών
■ Σχολικός εκφοβισµός και βία στον φυσικό και διαδικτυακό κόσµο.
Καλλιόπη Αθανασίου
Ψυχολόγος, συνεργάτης Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστηµίου Αθηνών,
Ιωάννης Εξαρχος
Φοιτητής Ηλεκτρ. Μηχανικών και Μηχανικών, Ηλεκτρ. Υπολογιστών, Αλίκη Μωυσιάδου, Απόφοιτος του Χηµικού Τµήµατος του Πανεπιστηµίου Αθηνών
■ Ανοιχτή Συζήτηση
µε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, επιστήµονες, εφήβους και ερωτήσεις
από το κοινό


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.