Αρχική Γωνιά του μαθητή Το νηπιάκι σας είναι έτοιμο να πάει σχολείο; Κλείστε ραντεβού και ελέγξτε δωρέαν τη σχολική του ετοιμότητα

Το νηπιάκι σας είναι έτοιμο να πάει σχολείο; Κλείστε ραντεβού και ελέγξτε δωρέαν τη σχολική του ετοιμότητα

bigstock-First-day-at-school-16366412Μια από τις βασικές παραμέτρους που επηρεάζουν τη σχολική πορεία και επιτυχία του παιδιού είναι το κατά πόσο αυτό είναι έτοιμο να ξεκινήσει το σχολείο. Κριτήριο για τη φοίτηση στην Α’ Δημοτικού δεν πρέπει να είναι μόνο η χρονολογική ηλικία αλλά το αν το παιδί είναι ώριμο γλωσσικά, γνωστικά, συναισθηματικά και κοινωνικά, ώστε να ενταχθεί στην σχολική ομάδα.

Αν και το δικό σας παιδάκι ετοιμάζεται για τη μετάβασή του στο μεγάλο σχολείο καλό θα είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν και κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί στις μαθησιακές δεξιότητες και ικανότητες που απαιτεί η φοίτηση στην Α Δημοτικού.  Η εγκαιρη διάγνωση από τους ειδικούς παιδαγωγούς και η πρώιμη παρέμβαση θα βοηθήσουν το παιδί και θα το προστατέψουν από την σχολική αποτυχία, η οποία θα προκαλούσε δευτερογενώς ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές και προβληματική συμπεριφορά και κυρίως, θα του στερούσε τη χαρά της γνώσης. Γι’ αυτό πολλές φορές, πέρα από την έναρξη εξατομικευμένου προγράμματος παρέμβασης που εστιάζει στις ανάγκες του παιδιού και την ενημέρωση και καθοδήγηση των γονιών, προτείνεται η επανάληψη του νηπιαγωγείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η θετικότερη σχολική πορεία του παιδιού.

first-day-of-schoolΤο πρότυπο Διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο “Έκφραση & Λόγος” προσφέρει δωρεάν έλεγχο Σχολικής Ετοιμότητας σε παιδιά ηλικίας 5-6 ετών.  Βασικός στόχος της ομάδας του κέντρου είναι η έγκαιρη και έγκυρη κατανόηση των συμπτωμάτων του παιδιού, με αποτέλεσμα την σωστή επιλογή του θεραπευτικού προγράμματος. Γνώμονας κάθε τέτοιας επιλογής είναι τα ατομικά χαρακτηρίστηκα κάθε παιδιού και οικογενείας του. Η ομάδα δουλεύει έχοντας στο πλάι της την οικογένεια και με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στη ζωή του παιδιού.

Μέσα από τις εφαρμογές και τις δοκιμασίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, επιτυχαίνεται μια εύκολη και διασκεδαστική πορεία μάθησης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων κάθε παιδιού .

Για το ραντεβού σας επικοινωνήστε στο 210-2849674.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.