Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Το ΝΟΗΣΙΣ «ταξιδεύει» σε απομακρυσμένες περιοχές και εκπαιδεύει τα παιδιά ώστε να γίνουν υπεύθυνοι αυριανοί πολίτες

Το ΝΟΗΣΙΣ «ταξιδεύει» σε απομακρυσμένες περιοχές και εκπαιδεύει τα παιδιά ώστε να γίνουν υπεύθυνοι αυριανοί πολίτες

header2
Το ΝΟΗΣΙΣ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που τελειώνει, συμμετείχε στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος περιβαλλοντικής επιμόρφωσης «Η Ενέργεια για Ζωή Ταξιδεύει», υλοποιώντας εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε έξι απομακρυσμένες περιοχές: Κύθηρα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Παξοί, Ερεικούσα, Δελβινάκι.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Οκτώβριο 2014 μέχρι τον Μάιο 2015.

30f43ecd-38f0-443e-849c-82c5d96fcdf4

Πρόκειται για μία δράση που στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τοπικών κοινωνιών στη θεωρία αλλά και την πράξη για ζητήματα σχετικά με το σεβασμό και τη διατήρηση της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς, της αειφόρου ανάπτυξης και των μεθόδων διαχείρισης της ενέργειας και των φυσικών μας πόρων.

Το ΝΟΗΣΙΣ, συμμετέχοντας στην υλοποίηση της παραπάνω δράσης ταυτόχρονα και με άλλους φορείς, παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια: Επιλέγω και Εξοικονομώ» σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου των παραπάνω περιοχών, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, τα οποία θα τους απασχολήσουν ευρύτατα ως αυριανούς πολίτες στα επόμενα χρόνια, καθώς και την άσκησή τους στη λήψη αποφάσεων μέσα σε ένα συνεργατικό ομαδικό πλαίσιο.

85b21a6b-c852-461d-b2fb-2b6a4d7bd952
Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο, 2310 483 000, εσωτ. 105 (Δευτέρα - Παρασκευή, 9.00 - 15.00)
konstantinou@noesis.edu.gr
www.noesis.edu.gr
www.facebook.com/NoesisScienceCenter


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.