Αρχική InfoSchool Δημοτικό Το ολοκαίνουργιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου Σίφνου είναι ένα στολίδι της εκπαίδευσης για το νησί των Κυκλάδων

Το ολοκαίνουργιο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου Σίφνου είναι ένα στολίδι της εκπαίδευσης για το νησί των Κυκλάδων

Ένα σχολείο «κόσμημα» απέκτησε η Σίφνος, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου από τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Β’, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Σίφνου Ανδρέα Μπαμπούνη.Το παρών έδωσαν, επίσης, ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο έπαρχος Σίφνου Νίκος Βενάκης, εκπρόσωποι των φορέων του νησιού, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθους κόσμου.

eggeneia-dimotikou-sxoleiou-sifnos-12

Aς γνωρίσουμε το νέο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου

Το νέο Διδακτήριο του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σίφνου στη θέση «Φυρόγια» αποτελείται από τέσσερα κτίρια, συνολικού εμβαδού 2.370,00 τ.μ. και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, λοιπούς διοικητικούς και λοιπούς γραφειακούς χώρους καθώς και κοινόχρηστες λειτουργίες. Ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης, καθώς ενσωματώνει σε ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες, δίνει τη δυνατότητα να προσφερθούν αναβαθμισμένες συνθήκες εκπαίδευσης στους μικρούς μαθητές και ενισχύει το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Αρχικά, το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 τον Αύγουστο του 2013. Η κατασκευή του σχολείου είχε ξεκινήσει το 2014 και επειδή δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή του εντός της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε για την συνέχιση και ολοκλήρωσή του στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020.

eggeneia-dimotikou-sxoleiou-sifnos-15

Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη

"Είναι μεγάλη χαρά να εγκαινιάζουμε το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείου του νησιού. Μια ανάγκη που είχε ο τόπος για πολλά χρόνια και που έγινε πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μονής Βρύσης και τη χρημοτοδότηση του ΕΣΠΑ.Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται συνήθως, τα εγκαίνια ενός σχολείου δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Είναι μια πραγματική γιορτή. Γιατί κάθε καινούργιο σχολείο που ανοίγει έχει τη δυνατότητα να γίνει κυψέλη δημιουργικότητας για την κοινότητα. Δεν είναι μόνο που τα παιδιά θα έχουν ένα σχολείο πιο κοντά στα σπίτια τους. Δεν είναι μόνο η ολοήμερη λειτουργία του, που αποτελεί πάγια τακτική του Υπουργείου μας για όλα τα σχολεία της επικράτειας, που θα εμπλουτίσει τους ορίζοντες εμπειριών των παιδιών και θα στηρίξει κοινωνικές ανάγκες των γονέων. Είναι κυρίως ότι στόχος και επιθυμία είναι το σχολείο, κάθε σχολείο, να μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς για όλη την κοινότητα. Να αποτελέσει πυρήνα πολιτιστικής δημιουργίας, να αποτελέσει την κυψέλη μέσα στην οποία τα παιδιά, με συμπαραστάτες τους δασκάλους και τους γονείς τους, θα μπορέσουν να φανταστούν και να δημιουργήσουν τη νέα κοινωνία που όλοι ονειρευόμαστε. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτήν την σημαντική πρόκληση οι δάσκαλοι και οι δασκάλες θα δώσουν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους, με επαγγελματισμό, αφοσίωση και γνήσια αγάπη για τα παιδιά. Και είμαι επίσης βέβαιος ότι οι γονείς θα τους εμπιστευτούν και θα συνεργαστούν με τον καλύτερο τρόπο μαζί τους, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους. Σε αυτό το δύσκολο έργο, η πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα σας συμπαραστάτης, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να πραγματώσουν τις δυνατότητές τους με τον καλύτερο τρόπο."

eggeneia-dimotikou-sxoleiou-sifnos-23

egkainia_oloimero_sxoleio_2

Μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη συμβολή της Ιεράς Μονής Βρύσης στην υλοποίηση του έργου, με τη δωρεάν παραχώρηση του οικοπεδου,και της Ιεράς Συνόδου,που την ενέκρινε, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, αναφέρθηκε στη σημαντική και αποτελεσματική, επί του συγκεκριμένου έργου, συνεργασία Εκλησιας, Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχήθηκε το Σχολείο αυτό να αποτελέσει φυτώριο για την εκμάθηνση των Ελληνικών Γραμμάτων, της Ιστορίας της Ελλάδος και της Ορθοδόξου Πίστεως και ταυτόχρονα Παιδευτήριο ψυχής και σώματος, ώστε τα παιδιά, που από αύριο θα φοιτούν σ` αυτό, να αποβούν χρήσιμοι πολίτες για τη Σίφνο και την Πατρίδα. Τόνισε, μάλιστα, χαρακτηριστικά, ότι «όπως ο Πατροκοσμάς έλεγε `πρώτα Σχολεία και μετα Εκκλησίες` η Εκκλησία είναι πάντοτε έτοιμη να συνεισφέρει και γη και ό, τι μπορεί για τη δημιουργία τέτοιων έργων παιδευτικού και ανθρωπαγωγικού χαρακτήρα, όπως το έχει αποδείξει περίτρανα, με τις πολλές ανάλογες προσφορές της Ιεράς Μονής Βρύσης, και εύχομαι το Σχολείο αυτό να αναδείξει ανθρώπους και Επιστήμονες, που θα κατακτήσουν τις κορυφές της Πολιτειας, της Εκκλησίας, της Επσιτήμης και της Παιδείας» και συνεχάρη τους διδασκάλους και ευχήθηκε στους μαθητές για την πρόοδό τους. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε στο Σχολείο 20 εικόνες για τις αίθουσες διδασκαλίας και τα Γραφεία των Καθηγητών, ευχόμενος η Παναγία να σκεπάζει και να ευλογεί αυτό το Σχολείο και διένειμε μικρές εικόνες της Παναγίας της «Βρυσιανής», στις οποίες καταγράφεται το ιστορικό των Εγκαινίων, παροτρύνοντας τα παιδιά να τις κρατήσουν για όλη τους τη ζωή, ως ενθύμιο της παρουσίας τους στη σημερινή εκδήλωση και συμβουλεύοντάς τα να κρατήσουν στη μνήμη τη μέρα αυτή ανεξίτηλη βαθειά μέσα στην καρδιά τους, ώστε όταν μεγαλώσουν να λένε στα παιδιά και τα εγγνια τους ότι παρέστησαν στα εγκαίνια του Σχολείου τους και έζησαν τη χαρά της τελετής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter