«Το παγκάκι»: Το παραμύθι που έγραψε η Μέγκαν Μαρκλ για να μας συστήσει τον πρίγκιπα Χάρι ως μπαμπά

Η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσσεξ, με τον δικό της τρόπο φωτίζει τον πρίγκιπα Χάρι, μέσα από «Το παγκάκι», το παραμύθι της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ένα σύγχρονο βιβλίο για παιδιά που μιλά για την ιδιαίτερη σχέση πατέρα και γιου μέσα από τη ματιά μιας μητέρας

Αυτό είναι το δικό σου το παγκάκι,
όπου θα φυσήξει της ζωής το αεράκι
για σένα και τον γιο μας,
το παιδί μας, τον καρπό μας.

Στο Παγκάκι, η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, συλλαμβάνει την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ πατέρα και γιου και την αποδίδει με τα μάτια της μητέρας.

Η προοπτική του μέλλοντος για την οικογένειά της, δοσμένη με στοχαστικό, ποιητικό τρόπο, αφορά κάθε αναγνώστη, κάθε ηλικίας. Ο τιμημένος με το βραβείο Κάλντεκοτ Κρίστιαν Ρόμπινσον προσθέτει τις χαρούμενες εικόνες με τα τόσο χαρακτηριστικά του χρώματα.

Ένα βιβλίο τρυφερό, που προορίζεται να αγαπηθεί από πολλές γενιές αναγνωστών

Όσα έχει εξομολογηθεί η Μέγκαν Μαρκλ για το παραμύθι της

«Το Παγκάκι ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου την Ημέρα του πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Άρτσι» λέει η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ.

«Το ποίημα αυτό αποτέλεσε τη βάση αυτής της ιστορίας. Ο Κρίστιαν τη μετέτρεψε με τα όμορφα και απαλά του χρώματα σε εικόνες που εκφράζουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την εμπιστοσύνη που περιέχεται σε κάθε σχέση πατέρα-γιου, όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής τους.

Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό δεσμό μέσα από πολλές οπτικές, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στενά.

Εύχομαι το Παγκάκι να αγαπηθεί από κάθε οικογένεια, γιατί θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της καθεμιάς από αυτές, όπως αντικατοπτρίζει την αλήθεια της δικής μου».

Μέγκαν Μαρκλ

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινούν οι αιτήσεις για μετεγγραφές/μετακινήσεις Ακαδημαϊκού Έτους 2022-2023 – Τι πρέπει να ξέρουν οι φοιτητές

Οι μαθήτριες μίλησαν και ο καθηγητής καταδικάστηκε: Τι συνέβη σε Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης

Eλένη Πετρουλάκη: Το τρυφερό γράμμα στην κόρη της, Άννα Μαρία για τα 18α γενέθλιά της