Αρχική InfoSchool Δημοτικό Το Παιδειατροφή και οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους διατροφικό κόμικ !

Το Παιδειατροφή και οι μαθητές δημιούργησαν το δικό τους διατροφικό κόμικ !

Δημιουργία κόμικ από τα παιδιά_1Την Πέμπτη 27 Μαρτίου οι μαθητές του 16ου Δημοτικού σχολείου Αμαρουσίου σε συνεργασία με επαγγελματία κομίστα δημιούργησαν το δικό τους κόμικ με θέμα τον ύπνο! Η πρωτότυπη αυτή δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Παιδειατροφή για την προώθηση του περισσότερου και ποιοτικότερου ύπνου στα παιδιά.

Το κόμικ που δημιουργήθηκε ακολουθεί το 24ωρο δύο παιδιών κατά το οποίο το ένα έχει κοιμηθεί καλά το βράδυ, ενώ το δεύτερο δεν έχει κοιμηθεί αρκετά. Οι μικροί μαθητές συζητώντας με τον κομίστα Παναγιώτη Πανταζή (Pan Pan), ανέπτυξαν την πλοκή σύμφωνα με τα όσα έχουν μάθει έως τώρα από το Παιδειατροφή, αλλά επενέβαιναν και στο σχεδιαστικό ώστε να ταιριάζει στις προτιμήσεις τους!

Δημιουργία κόμικ από τα παιδιά_2Η διαδικασία της δημιουργίας ενός κόμικ μπροστά στα μάτια τους εντυπωσίασε τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούσαν με πολύ ενδιαφέρον πως μερικές απλές γραμμές κατέληγαν σε όμορφα σχέδια! Μόλις η σχεδίαση του κάθε καρέ ολοκληρωνόταν, τα παιδιά ενθουσιασμένα έβαζαν τη δική τους πινελιά ζωντανεύοντας με τα χρώματα της αρεσκείας τους την ιστορία!

Ο διευθυντής του σχολείου, κος Δουρούκας είπε: «Είναι μια πραγματικά πρωτότυπη δράση που άρεσε πολύ στα παιδιά! Παράλληλα με τα όσα έμαθαν για την αξία του ύπνου, τους δόθηκε και η μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δημιουργία ένα κόμικ!», ενώ ο κος Πανταζής είπε: «Είναι πάντα ωραίο να δουλεύεις με παιδιά! Με εντυπωσίασε ο ενθουσιασμός, οι απορίες και κυρίως οι πολύ εύστοχες προτάσεις τους!»

Ολοκληρωμένο κόμικ_1Οι ιστορίες που δημιουργήθηκαν τοιχοκολλήθηκαν στις τάξεις για να θυμίζουν σε όλα τα παιδιά τη σημασία του αρκετού και ποιοτικού ύπνου, ενώ οι ίδιες ιστορίες θα μεταφερθούν και σε ατομικά κόμικς! Το κάθε παιδί θα παραλάβει το δικό του κόμικ για να το χρωματίσει μόνο του και να το κρατήσει ως ενθύμιο μιας διαφορετικής διδακτικής ώρας!

Ολοκληρωμένο κόμικ_2


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.