- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Το παιδί έχει καταρρεύσει – Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος “γεννιέται” να κάνει τέτοιου είδους πράγματα»

«Το παιδί έχει καταρρεύσει» ήταν η τελευταία φράση που είπε μιλώντας στο Mega ο πατέρας του 14χρονου που έπεσε θύμα επίθεσης από ανηλίκους στην Αγία Παρασκευή [2], σε ένα περιστατικό ανήλικης βίας με σοκαριστική έκταση. Εκτός του ξυλοδαρμού, σημειώθηκαν επίσης βανδαλισμοί στο όχημα της οικογένειας και το διαμέρισμά τους, αλλά και τηλεφωνικές απειλές στους γονείς, ακόμη και για χρήση πυροβόλων όπλων.

«Το παιδί έχει υποστεί ένα τρομερό σοκ, διότι του επιτέθηκε μία ομάδα παιδιών που σχεδίασαν αυτή την επίθεση όπως οι εγκληματίες … του έστησαν ενέδρα, τον απείλησαν με μηνύματα … έμαθαν τη διεύθυνσή μας, την ώρα που ήμασταν επάνω με την κόρη και το γιο μου και ανταλλάζαμε δώρα ήταν από κάτω και βανδάλιζαν το αυτοκίνητο … δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι δυνατόν σε ένα φυσιολογικό σπίτι να υπάρχουν παιδιά που λείπουν αυτές τις γιορτινές ώρες και οι γονείς να μην κάνουν τίποτα».

Σχεδιασμένη εγκληματική διαδικασία

«Έγινε μία ολόκληρη εγκληματική διαδικασία, ουσιαστικά το περίμεναν το παιδί πότε θα κατέβει κάτω μόνο του προκειμένου να του κάνουν όλα αυτά τα βασανιστήρια, τη φρικτή διαδικασία. Έτυχε να κατέβει με το σκυλί … Είχαν μάθει πού μένουμε. Είχαν ξεκινήσει να απειλούν το παιδί με μηνύματα, ότι θα καταστρέψουν το αυτοκίνητο της οικογένειας. Μετά, άρχισαν να πετάνε αυγά, τα έσπασαν στο παράθυρο, στον 4ο», όπως ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Σε εμένα έστειλαν μία φωτογραφία λίγες ώρες αφού κατέθεσα τη μήνυση, που ήταν φωτογραφία του παιδιού μου από το καλοκαίρι. Την έστειλαν μέσω Instagram. Κάλεσα το άγνωστο αυτό άτομο που την έστειλε, να δω ποιος είναι αυτός που μου στέλνει, στις 3 μετά τα μεσάνυχτα, φωτογραφία του παιδιού μου. Το σήκωσε κάποιος, μία νεαρή φωνή, εκεί απείλησαν και εμένα», ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου.

Χρόνια παραμέληση

Ο πατέρας του θύματος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν προέρχεται από τους ανήλικους, που χρήζουν επισταμένης φροντίδας, αλλά από το οικογενειακό περιβάλλον που επέτρεψε να εκδηλωθούν τέτοιες συμπεριφορές. «Δεν γνωρίζω προσωπικά τους γονείς, πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν μία μεγαλύτερη παρακολούθηση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος “γεννιέται” να κάνει τέτοιου είδους πράγματα, να βασανίζει τα παιδιά των άλλων ανθρώπων. Είναι αποτέλεσμα, μετά από πολλά χρόνια παραμέλησης. Δεν γίνεται ο άλλος να λείπει τις ώρες τις γιορτινές που ανταλλάζουν τα δώρα τα άλλα παιδιά, να μην αναρωτιούνται “πού είναι το παιδί μου τώρα;”».

Κατά τον ίδιο, «αυτοί οι ίδιοι γονείς που τα είχαν στο παρελθόν και δεν ασχολούντο μαζί τους προφανώς, τα πήραν και τα κρύψανε, να μην πάνε με το αυτώφορο».

Εξάλλου, ο ίδιος ανέφερε ότι από τους ανηλίκους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, «το ένα από αυτά τα παιδιά ήταν συμμαθητής του, τα άλλα είναι από άλλα σχολεία», ενώ σε άλλο σημείο ότι το συμβάν δεν ήταν τυχαίο. «Δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στο δρόμο να “ανταλλάξουν κουβέντες”, ή δύο σπρωξιές, δύο χαστούκια», αλλά στοχοποίησαν τον 14χρονο «απολύτως».

Πηγή: Αυγή  [3]
Διαβάστε επίσης:

Απουσίες μαθητών με κορωνοϊό: Τι θα γίνει μετά το άνοιγμα των σχολείων; [4]

Παράταση για την παράσταση «Η Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου [5]