“Το παιδί μου τελειώνει την Α΄ Γυμνασίου και είναι σαν να μην πήγε καθόλου”: Μαμά ξεσπά για τα self test και τη χαμένη σχολική χρονιά

Εγώ να το κάνω το self test στο παιδί στο σπίτι, να υπογράψω και την υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αρνητικό, που είπε σήμερα η κ. Πελώνη, και μοριακό του κάνω άμα πουν να γίνει και αυτό DIY, εκεί που κάθεται αμέριμνο και μοιράζει “έλα, ρε, @@@@” στο βάιμπερ, ορμάω και του φέρνω μια γυροβολιά με την μπατονέτα το μετωπιαίο λοβό.

Δεν έχω πρόβλημα, το κάνω. Αν ήταν η τελευταία λύση, αν είχαν γίνει όλα τα υπόλοιπα και δεν είχαμε δει χαΐρι, όλα τα υπόλοιπα τα σωστά. Αν είχαν σπάσει τα τμήματα, αν είχαν προσλάβει κόσμο, αν έκαναν μαζικά τεστ και ιχνηλατήσεις από το Σεπτέμβριο, αν, αν.

Αλλά με τέσσερις χιλιάδες και βάλε κρούσματα σήμερα, φρακαρισμένα τα νοσοκομεία και εξαντλημένο το υγειονομικό προσωπικό, με το γελοίο sms για να πάω περίπτερο και τις πρώτες πτήσεις με τουρίστες να έχουν φτάσει στην Κρήτη, απλά δεν θέλω.

Το παιδί μου τελειώνει την πρώτη γυμνασίου σε λίγο και πρώτη γυμνασίου δεν πήγε. Δεν θέλω, ρε, παιδί μου να παίζω άλλο σε αυτή τη φάρσα. Να σκάνε τα εκατομμύρια σε εταιρίες και να πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα, να εμβολιάζουν τα δικά τους παιδιά, να κλέβουν τρόφιμα πλημμυροπαθών, να βασανίζουν κόσμο κρατικοί υπάλληλοι, να μιλάνε για τις ζωές μας λες και είμαστε κουνούπια στον τοίχο. Δεν θέλω άλλο.

Μη σώσουν και τα ανοίξουν τα σχολεία, δεν σώζεται καμία χρονιά γιατί χρονιά δεν έγινε

Και όποιος-α νομίζει ότι έγινε, δεν έχει ιδέα για τη δουλειά που γίνεται στα σχολεία. Τα σχολεία δεν είναι φροντιστήρια, δεν είναι αγώνας δρόμου για εξετάσεις. Τα σχολεία είναι παρέα, είναι χαρά, είναι αλληλεπίδραση, είναι δημιουργία, μάθηση, τσακωμοί και γέλια. Τα σχολεία δεν είναι μια σκατο-οθόνη και βαθμοί με μέηλ. Και τέρμα το παραμύθι με τα ψυχολογικά των παιδιών, όποτε βολεύει.

Τα παιδιά μας δεν τα σκέφτηκε ποτέ, στο ελάχιστο, ούτε για μια στιγμή αυτό το ασκέρι αριστείας

Γι’ αυτό σας λέω, θα μπορούσα να κάνω και σελφ τεστ και υπεύθυνες δηλώσεις και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Αλλά δεν θέλω πια να κάνω τίποτα. Τη μάσκα μας, την απόστασή μας, το σεβασμό που θα είχαμε ούτως ή άλλως στους συνανθρώπους μας, δηλαδή, περιμένουμε τη σειρά μας για εμβόλιο και μην μας πολυζαλίζουνε με ευθύνες προσωπικές, ατομικές γιατί τα βλέπουμε όλα κόκκινα.

Δήμητρα Ρούπα

μητέρα και δασκάλα