Το παιδί μου αρνείται να φυσήξει τη μύτη του για να την καθαρίσω. Τι να κάνω;

bigstockphoto_Sick_Child_Wiping_HisΟ καθαρισμός της μύτης είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής φροντίδας των παιδιών και βοηθά στη σωστή αναπνοή και την αποφυγή ιώσεων και λοιμώξεων τονίζει η Μαριτίνα Φράγκου, παιδίατρος. Όταν η μύτη βουλώνει, οι ιοί και τα βακτήρια βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν. Η απομάκρυνση των βλεννωδών εκκρίσεων από τη μύτη μειώνει σε σημαντικό βαθμό τα μικρόβια. Αν το παιδάκι σας διαμαρτύρετε όταν του λέτε να φυσήξει τη μύτη του στο χαρτομάντηλο δεν χρειάζεται να νευριάζετε και να τσακώνεστε με το παιδί καθώς υπάρχει η λύση με τις αμπούλες με αποσυμφορητική δράση της Clinofar.

f_20141017_00028 (1)

Πρόκειται για ένα αποστειρωμένο υπέρτονο διάλυμα χλωριούχου νατρίου που συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των βουλωμένων ρινικών διόδων, περιορίζουν το ρινικό οίδημα και συμβάλλουν  στην ανακούφιση από την πίεση στην περιοχή των ιγμορείων.

Για να απελευθερώσετε τη μύτη του, ώστε να μπορεί να αναπνέει και να τρώει χωρίς δυσκολία, χρησιμοποιήστε σπρέι ή αμπούλες με φυσιολογικό ορό, που διαλύουν τις βλεννώδεις εκκρίσεις και διευκολύνουν την απομάκρυνσή τους

Περιέχουν:

-100% Αποστειρωμένο Νερό + 2,2% NaCL

Συνιστώμενη Δοσολογία

2-3 πλύσεις καθημερινά επαρκούν. Σε περίπτωση παχύρευστης βλέννης μπορείτε να χορηγήσετε μεγαλύτερη ποσότητα διαλύματος σε κάθε ρουθούνι ή συμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού σας.

f_20141017_00018 (2)

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό σε αμπούλες.

Τι περιέχει:

Χλωριούχο νάτριο 0,9% (ισότονο) και αποσταγμένο νερό.

Συνιστώμενη Δοσολογία

Μερικές σταγόνες σε κάθε ρουθούνι, 1-3 φορές την ημέρα.