Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών "Το παιδί μου είναι 19 μηνών και δεν πίνει το γάλα του..."

"Το παιδί μου είναι 19 μηνών και δεν πίνει το γάλα του..."

baby-bottle-breast-milk-drinkΤο παιδί μου είναι 19 μηνών. Εδώ και 5 μήνες δεν πίνει το γάλα του, παρά μόνο όταν κοιμάται βαθιά. Μόλις το πιει μετά από λίγο ξυπνάει και κάνει 3 ώρες περίπου να κοιμηθεί ξανά. Ποια είναι η γνώμη σας;

Καταρχήν είναι μεγάλο λάθος να δίνετε γάλα στο μωρό σας ενώ κοιμάται, αναφέρει η Γεωργία Τσιάππα - Κλινική Παιδιατρική Διαιτολόγος. Το βράδυ τα παιδιά όπως και οι ενήλικες κοιμούνται! Αν ξυπνήσει απλά το παίρνετε λίγο αγκαλιά, χωρίς να ανάβετε φως και χωρίς να του μιλήσετε και το βάζετε ξανά στο κρεβάτι του. Δεν είναι ώρα ούτε για κουβέντα, ούτε για παιχνίδι αλλά ούτε για φαγητό. Δεν θα πρέπει να δίνετε το γάλα στη διάρκεια της νύχτας!

Αυτό που θα μπορούσατε να δοκιμάσετε είναι να του δώσετε το γάλα του σε ποτήρι όπως οι μεγάλοι ή μπορεί να είναι σε ένα διαφορετικό φλιτζάνι ή να το πιει με καλαμάκι πριν κοιμηθεί. Σε περίπτωση που δεν το θέλει ούτε και έτσι ως ρόφημα, μπορεί να πάρει το γάλα μαζί με δημητριακό προγεύματος. Επίσης, μπορεί να πάρει άλλα γαλακτοκομικά για να καλύψει τις ανάγκες σε ασβέστιο. Στην ηλικία που βρίσκεται κάθε μέρα θα πρέπει να καταναλώνει 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών (500 ml γάλα, γιαούρτι, τυρί). Θα μπορούσε να πάρει:

- γιαούρτι με το φαγητό ή σαν ενδιάμεσο σνακ με φρούτο
- γιαούρτι ή γάλα με δημητριακό προγεύματος
- τυρί σε κύβους σαν σνακ μαζί με κράκερς και φρούτο ή λαχανικό
- τυρί τριμμένο στο φαγητό (σε ζυμαρικά ή πιλάφια)
- μαλακό τυρί αλειμμένο σε ψωμί με λαχανικό ή φρούτο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.