Αρχική Σχολή Γονέων Το παιδί μου είναι απαιτητικό. Όταν του αρνηθώ κάτι, καταφεύγει στον μπαμπά που του κάνει όλα τα χατήρια. Τι να κάνω;

Το παιδί μου είναι απαιτητικό. Όταν του αρνηθώ κάτι, καταφεύγει στον μπαμπά που του κάνει όλα τα χατήρια. Τι να κάνω;

kid-tantrum-stubborn-bratΕίναι σημαντικό να συζητούν μεταξύ τους οι γονείς και να καταλήγουν σε αμοιβαία αποδεκτές αποφάσεις, όσον αφορά την διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους . Είναι επίσης φυσικό να έχουν διαφορετικές απόψεις για τον χειρισμό των θεμάτων που προκύπτουν με το παιδί τους. Όμως, όταν αναλαμβάνει ο ένας γονιός να χειριστεί ένα ζήτημα, πρέπει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση του άλλου. Το αποτέλεσμα των χειρισμών θα δείξει πόσο κατάλληλοι ήταν και αν χρειάζεται οι γονείς να υιοθετήσουν κάποιες αλλαγές, μετά πάντοτε από συζήτηση μεταξύ τους. Αντίστοιχη στάση πρέπει να ζητούν οι γονείς και από παππούδες και γιαγιάδες.

Σε κάθε περίπτωση η καλή συνεργασία και η ανοιχτή επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς βοηθούν στην ανάληψη ευθυνών, ενώ παράλληλα παρέχουν αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά.

Γιάννης  Σιγάλας

Παιδοψυχίατρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.