Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Το παιδί μου έχει δυσλεξία και στο σχολείο δεν το εξετάζουν προφορικά..."

"Το παιδί μου έχει δυσλεξία και στο σχολείο δεν το εξετάζουν προφορικά..."

619Το παιδί μου έχει δυσλεξία και στο σχολείο (Α’ γυμνασίου) δεν το εξετάζουν προφορικά, ενώ έχω πάει χαρτί από το ιατροπαιδαγωγικό που λέει πως πρέπει να εξετάζεται ΜΟΝΟ προφορικά και με σεβασμό και επιείκεια. Πως μπορώ να προστατεύσω το παιδί και ποια είναι τα δικαιώματα του σε αυτή τη περίπτωση; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Το παιδί έχει πράγματι δικαίωμα να εξετάζεται προφορικά και με επιείκεια, από τη στιγμή που έχει προσκομισθεί στο σχολείο βεβαίωση ιατρού ή εξειδικευμένου κέντρου. Αν το σχολείο και ο διευθυντής του δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία, θα πρέπει να αποσταλεί εξώδικη πρόσκληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη, που είναι δικόγραφο και πρέπει να τη συντάξει δικηγόρος ή, σαν άλλη λύση, εισαγγελική παραγγελία από τον κατά τόπον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555, +306932618706

Fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.