Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Το παιδί μου φοιτούσε σε παιδικό σταθμό από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013. Πληρώναμε 350 ευρώ το μήνα..."

"Το παιδί μου φοιτούσε σε παιδικό σταθμό από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013. Πληρώναμε 350 ευρώ το μήνα..."

Kindergarten21

Ερώτηση

Το παιδί μου φοιτούσε σε παιδικό σταθμό από το Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.

Πληρώναμε 350 ευρώ το μήνα.

Στην αρχική αίτηση είχε δηλωθεί ότι τα δίδακτρα του Αυγούστου θα καταβληθούν με τα δίδακτρα του Ιουλίου. Σημειώνω ότι τον Αύγουστο ο παιδικός σταθμός είναι κλειστός, αλλά πληρώνουμε ωστόσο δίδακτρα, κάτι που αποδέχτηκα.

Αρχές Ιουνίου μάς ενημέρωσαν ότι τα δίδακτρα από Σεπτέμβριο 2013 θα αυξηθούν κατά 40 ευρώ και θα φτάσουν στα 390 ευρώ.

Αποφάσισα λοιπόν να διακόψουμε τέλος Ιουλίου, έχοντας πληρώσει τον Ιούνιο από τις αρχές του μήνα και ενημέρωσα για την αποχώρηση. Ο διαχειριστής μού είπε ότι πρέπει να πληρώσω τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Του απάντησα ότι δεν θα πληρώσω για υπηρεσίες που δεν μου παρασχέθηκαν εφόσον διέκοψα τέλος Ιουνίου.

Με απειλεί με αγωγή.

Παρακαλώ, ενημερώστε με ποιος έχει δίκιο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Απάντηση

Αγαπητή κυρία,

η απάντηση μου αφορά τι προβλέπει η νομοθεσία, γιατί το ποιος έχει δίκιο θα το κρίνει το δικαστήριο, αφού αυτό έχει την αρμοδιότητα από το νόμο να υπαγάγει την κάθε περίπτωση στη συγκεκριμένη διάταξη νόμου. Σεις, λοιπόν, έχετε συνάψει μια σύμβαση με τον παιδικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία, θα προσφέρονται οι υπηρεσίες στο παιδί σας και σε αντάλλαγμα σεις θα καταβάλλετε μηνιαίως τις προβλεπόμενες παροχές. Όπως μας λέτε, τον Ιούνιο αποφασίσατε μονομερώς καταγγείλετε  τη σύμβαση. Το θέμα, λοιπόν, είναι αν είχατε το δικαίωμα αυτό. Πρέπει, λοιπόν, να δείτε τι προβλέπει η συγκεκριμένη σύμβαση, αν δηλαδή, όποτε θέλει ο καθένας, σε οποιονδήποτε χρόνο και για οποιονδήποτε λόγο, είτε αυτός είναι σπουδαίος είτε όχι, μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση. Αν, λοιπόν, αυτό προβλέπεται ή δεν καθορίζεται συγκεκριμένος χρόνος, τότε ορθά κάνατε την καταγγελία και δεν οφείλετε να πληρώσετε περαιτέρω, άλλως δεν έχετε το δικαίωμα και οφείλετε να καταβάλλετε.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.