Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Το παιδί μου γεννήθηκε σημαντικά πρόωρο και μας ζήτησαν να παρακολουθείται συνεχώς από παιδίατρο αναπτυξιολόγο. Γιατί;

Το παιδί μου γεννήθηκε σημαντικά πρόωρο και μας ζήτησαν να παρακολουθείται συνεχώς από παιδίατρο αναπτυξιολόγο. Γιατί;

800px-Crying_newbornΘα σας παρακαλούσαμε να ακολουθήσετε την οδηγία του Παιδιάτρου του παιδιού σας απαντά ο Στράτος Αλεξάνδρου, Παιδιατρικός Εργοθεραπευτής και Δ/ντής του Κέντρου Προσέγγιση. Δυστυχώς οι έρευνες αναφέρουν ότι τα πρόωρα έχουν σημαντικότατες πιθανότητες να εμφανίσουν διάφορες αναπτυξιολογικές δυσκολίες (ψυχοκινητική καθυστέρηση, καθυστέρηση λόγου-ομιλίας, δυσπραξία, διάσπαση προσοχής, μαθησιακές δυσκολίες). Θα πρέπει λοιπόν το παιδί να παρακολουθείται από Αναπτυξιολόγο και όποτε κριθεί σκόπιμο να εφαρμοστεί πρώιμη παρέμβαση για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ανωτέρω κίνδυνοι.

Διαβάστε επίσης:

Διαταραχές ανάπτυξης βρέφους: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρο

Η ψυχοκινητική εξέλιξη του βρέφους τον πρώτο χρόνο ζωής

Η εκπαίδευση των γονέων βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.