Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Το παιδί σας έχει φοβίες; Βοηθήστε το να τις ξεπερασει μια και καλή στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (24/2)

Το παιδί σας έχει φοβίες; Βοηθήστε το να τις ξεπερασει μια και καλή στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (24/2)

Αν και για πολλούς γονείς οι φόβοι των παιδιών είναι παράλογοι, για τα παιδιά, τα τέρατα που παραμονεύουν στο σκοτάδι ή οι τρομακτικοί θόρυβοι που έρχονται από τη σοφίτα, υπάρχουν πραγματικά. Γύρω στα δύο τους χρόνια, τα παιδιά αρχίζουν να φοβούνται πράγματα που δεν φοβούνταν παλιά, για παράδειγμα, το σκύλο του γείτονα, το σκοτάδι, το σωλήνα αποχέτευσης της μπανιέρας και τους δυνατούς θορύβους .Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τους παιδικούς φόβους από τις παιδικές φοβίες.Οι διαφορές τους εξαρτώνται από την ηλικία των παιδιών, τον τρόπο εμφάνισης, τη συχνότητα και το αντικείμενο/ κατάσταση που αποτελεί φοβικό ερέθισμα στο παιδί. Ως εκ τούτου διαφέρει σημαντικά και η αντιμετώπιση τους από τους γονείς και τους ειδικούς.

Αν λοιπόν και το παιδί σας βιώνει ανάλογες αγχώδεις καταστάσεις και θέλετε να το βοηθήσετε να τις ξεπεράσει δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε την διάλεξη της Σχολής Γονέων του Πολυχώρου Μεταίχμιο "Φοβίες και τρομάρες και πώς τις ξεπερνάμε" την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου , 7-9 μ.μ. με τη Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγο, σύμβουλο γονέων, συγγραφέα. Πολλές φορές εμείς οι γονείς αισθανόμαστε ανήμποροι να αντιμετωπίσουμε τους φόβους των παιδιών μας μη ξέροντας πώς να τους μιλήσουμε για να αισθάνονται ασφάλεια. Σε αυτή τη συνάντηση θα συζητήσουμε:

• πώς συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά ώστε να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν και να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους
• ποιες είναι οι παγίδες και τι πρέπει να αποφεύγουμε
• ποιοι μηχανισμοί μπαίνουν σε λειτουργία που κάνουν τα παιδιά να αντιστέκονται
• πότε να «ενθαρρύνουμε» και πώς, και πότε να «καλύψουμε» και να προστατέψουμε
• πώς βοηθάμε τα παιδιά να επεξεργάζονται τις αρνητικές εμπειρίες στη ζωή τους.

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter