Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια Το παιδί σας έχει ξεσπάσματα θυμού; Ελάτε να μάθετε πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε με τη βοήθεια των παραμυθιών στο Polis Art Cafe (16/5)

Το παιδί σας έχει ξεσπάσματα θυμού; Ελάτε να μάθετε πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε με τη βοήθεια των παραμυθιών στο Polis Art Cafe (16/5)

angry-boy“Όταν θυμώνεις και φωνάζεις, τα αυγά μου σπάνε και βγαίνουν από μέσα θυμωμένα πουλάκια και τσιμπούν αυτόν που σε έκανε να θυμώσεις”. Αν αισθάνεστε ως γονείς πως δεν έχετε καταφέρει να αντιμετωπίζετε ικανοποιητικά τον θυμό του παιδιού σας, ξεκινήστε να διαβάζετε, να ενημερώνεστε, να συζητάτε με ειδικούς και προσπαθήστε να διαμορφώσετε στο μυαλό σας μια τακτική αντιμετώπισης, εντοπίζοντας τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε σχέση με τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς σας.

“Η διαχείριση θυμού μέσα από το παραμύθι”, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 16 Μαΐου στις 11:30π.μ., στο Polis Art Cafe, στη Στοά του Βιβλίου(Πεσματζόγλου 5 και Σταδίου), είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συνομιλήσετε με τους ειδικούς και να μάθετε πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε να το θυμό και τα παρελκόμενα του. Ενώ φαινομενικά η οικογενειακή κατάσταση και η σχέση ανάμεσα στα μέλη μοιάζει ιδανική, ονειρεμένη, όπως τα παραμύθια, δυστυχώς, αργότερα διαπιστώνουμε πως τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, αλλάζουμε και εμείς. Μέσα από αυτήν την ροή των πραγμάτων, η σχέση δοκιμάζεται και οι γονείς είναι αυτοί που πρέπει να διαπραγματευτούν ξανά τους όρους συνύπαρξης και την κοινή τους πορεία.

Πώς ένα παραμύθι ζωντανεύει μέσα από σκέψεις και συναισθήματα που μπορεί τα παιδιά να μοιραστούν μαζί μας ;

Η βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Ειρήνη Καμαράτου- Γιαλλούση, μέσω των παραμυθιών της μας προτείνει τρόπους και εργαλεία, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να διαχειριζόμαστε τον θυμό μας. Ένα πρώτο βήμα είναι να τον αναγνωρίσουμε αλλά και να τον αποδεχτούμε.

Η κυρία Καμαράτου-Γιαλλούση θα αναγνώσει το παραμύθι της με τίτλο “ Τα πουλάκια που δεν έπρεπε να γεννηθούν”, και στη συνέχεια θα δώσει το λόγο σε άλλους ειδικούς.

Στο πάνελ της ημερίδας η συγγραφέας θα πλαισιώνεται από την εκπαιδευτικό- συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ Μαίρη Γεωργιάδου, τον πρόεδρο του κεντρικού φορέα του ΓΟΝ.ΙΣ Δημήτρη Καλαποθαράκο, τη σύμβουλο ψυχικής υγείας και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Βάσω Πέτσα, και την κοινωνική λειτουργό και εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων Μυρτώ Αραβανή.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Ιερεμία.

Μετά τις ομιλίες των μελών του ΓΟΝ.ΙΣ θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με τον κόσμο και το πάνελ θα δεχτεί ερωτήσεις. Στην ημερίδα καλούνται, εκτός από τους ειδικούς επιστήμονες και οι γονείς με τα παιδιά τους, καθώς εθελοντές του συλλόγου θα απασχολούν δημιουργικά μικρότερα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το παραμύθι.

Η συμμετοχή είναι Ελεύθερη και Δωρεάν για όλους.

Διαβάστε επίσης:

10 συμβουλές για να διαχειριστείτε το θυμό και την επιθετικότητα των παιδιών

Βήμα-βήμα πώς θα μάθετε στα παιδιά να ελέγχουν τη συμπεριφορά τους

Ποιο είναι το πιο δύσκολο πράγμα στην ανατροφή των παιδιών;

Πώς να μιλάω ήρεμα στο παιδί μου; Πρακτικές συμβουλές από τη λογοθεραπεύτρια κα Μπαντανά


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.