Αρχική Infokids Υγεία Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζει το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων

Το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών εγκαινιάζει το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝΟ Όμιλος Ιατρικού Αθηνών εγκαινιάζει το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σχετικά με την περίθαλψη των ατόμων με Σπάνιες Νόσους. Το Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.

Ο διεθνής επιστημονικός κόσμος έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια την προσοχή του στις Σπάνιες Νόσους, οι οποίες είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες ενώ ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή των πασχόντων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις περισσότερες άλλες χώρες, ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο αν οι πάσχοντες είναι λιγότεροι των 5 ανά 10.000 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 7.000-8.000 σπάνια νοσήματα, το 80% των οποίων θεωρούνται γενετικής αιτιολογίας, ενώ το 30% των πασχόντων καταλήγουν πριν από τον 12ο μήνα της ζωής τους.

Η ίδρυση του Ιατρείου αναδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών για διαρκή πρωτοπορία στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και ακολουθεί τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληρέστερη και καλύτερη φροντίδα των ασθενών.

o-PARENTS-DONT-LISTEN-TO-DOCTORS-facebook

Την κλινική ευθύνη για τη λειτουργία του Ιατρείου Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ανέλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδιατρικής Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, με την ειδικότητα του Κλινικού Γενετιστή. Σημειώνεται ότι το Ιατρείο συνεργάζεται με αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.

Ο κ. Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: «Οι σπάνιες νόσοι αποτελούν ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ενός πρότυπου Ιατρείου Σπάνιων Νόσων, πιστοί στη διαρκή δέσμευσή μας για πρωτοπορία και καινοτομία. Στόχος του επιστημονικού προσωπικού του Ιατρείου είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».

Το Ιατρείο Σπανίων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 15:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6862397.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.